Politie Zuid-Holland-Zuid

24/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 24-01-2008 o persberichten district II

BRAND IN GARAGE
ALBLASSERDAM In de garage bij een woning aan de Lagune in Alblasserdam heeft woensdagmiddag 23 januari brand gewoed. De buurman ontdekte de brand toen hij constateerde dat er zwarte rook uit de garage kwam. Hij alarmeerde direct de hulpdiensten. De brandweer controleerde of er nog mensen in de woning waren, dit bleek gelukkig niet het geval. Er was niemand thuis. De brand bleek te zijn ontstaan door een elektrisch kacheltje dat in brand was gevlogen. Het vermoeden van de bewoner is dat de kat per ongeluk aan de schakelaar van de kachel heeft gezeten. Het kacheltje brandde volledig af. Twee katten en twee cavias werden in veiligheid gebracht bij een buurtbewoner.

AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN NA AANRIJDING
LEERBROEK Een 18-jarige jongeman uit Schoonrewoerd is woensdagavond 23 januari door de politie aangehouden nadat hij was doorgereden bij een aanrijding op de Kanaaldijk. Bij het passeren op de Kanaaldijk zou de bestuurder de spiegel van een andere auto hebben geraakt waardoor die kapot ging. Daarna reed hij door. De 30-jarige bestuurder uit Breda van de auto die geraakt werd, noteerde het kenteken van de doorgereden bestelauto en schakelde de politie in. Agenten hielden de man daarop aan bij zijn woonadres in Schoonrewoerd. Hij werd s avonds na verhoor weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OVER AUTOS GELOPEN
ALBLASSERDAM De politie heeft woensdagavond 23 januari een aantal jongeren aan de tand gevoeld over het lopen over autos in de Scheepmakersstraat en de Tuinderstraat. De politie kreeg melding van getuigen die hadden gezien dat er door jongeren over twee autos werd gelopen. De agenten kwamen vier jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar op het spoor waarvan er twee schoenen aanhadden die qua zool overeenkwamen met de sporen op de autos. Gezien het feit dat er vooralsnog geen schade is gemeld over schade aan de autos is de jeugd door de politie aangesproken op hun gedrag en wordt er proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid.

VRAAGTEKENS BIJ AANRIJDING
GORINCHEM Op de Nieuwe Wolpherensedijk heeft woensdagavond 23 januari omstreeks 22.00 uur een aanrijding plaatsgehad waarbij een 57-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. De toedracht van de aanrijding moet nog worden onderzocht omdat deze gisteravond niet geheel duidelijk was. De aangehouden verdachte zou met zijn auto een geparkeerd voertuig hebben ingehaald waarna de bestuurder hard remde en zijn auto dwars voor de ingehaalde personenauto zette. Dit had een fikse aanrijding tot gevolg. Een agent in de buurt zag het een en ander gebeuren en nam poolshoogte. De ingehaalde geparkeerde auto was van de parkeerplaats gedrukt en stond zwaar beschadigd half op het fietspad. De auto van de verdachte was ook zwaar beschadigd. De man kon zelf niet aangeven aan de politie wat er precies gebeurd was. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd geen blijvend letsel geconstateerd, de man moest echter wel ter observatie blijven. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik is bij de verdachte bloed afgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding. Indien er getuigen zijn geweest van deze aanrijding dan worden zij verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

BETRAPT OP DIEFSTAL OUD IJZER
SLIEDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 23 januari een 47-jarige man uit Den Bosch aangehouden op een bedrijfsterrein aan de Rivierdijk. De man werd daar door personeel op heterdaad betrapt op het wegnemen van oud ijzer. Het personeel hield de man tegen en zorgde dat hij de goederen achterliet. Daarna schakelde het bedrijf de politie in die de man aanhield. Na verhoor mocht hij dezelfde dag weer weg met een dagvaarding.

AANRIJDING AUTO/FIETSER
GOUDRIAAN Op de kruising N216/Nieuwpoortseweg heeft woensdagmorgen 23 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een personenauto. De fietser een 12-jarig meisje uit Meerkerk - reed over de Smoutjesweg en stak daar de N216 over in de richting van Ottoland. Ze had de voor haar van links komende automobilist een 54-jarige man uit Veen voorrang moeten verlenen maar dit gebeurde niet. Een aanrijding was het gevolg waarbij de auto haar aanreed. Het meisje werd met een fractuur in het bovenbeen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is erg geschrokken.