Gemeente Dordrecht


Persbericht
College neemt advies Sportraad over
Oranje Wit mag uitbreiden
Korfbalvereniging Oranje Wit mag uitbreiden en een nieuwe sporthal bij de bestaande verenigingshal bouwen. Dit principebesluit heeft het college van burgemeester en wethouders op 22 januari genomen. B&W volgen hiermee het advies van de Sportraad. Oranje Wit moet nog wel met een goed exploitatievoorstel komen, voordat het definitief groen licht krijgt.

De uitbreiding komt voort uit de zaalsportnota. Hierin had de gemeente al 50.000 euro per jaar gereserveerd voor één nieuwe verenigingshal. In een verenigingshal exploiteert een vereniging zelf haar sporthal met financiële steun van de gemeente. In de zaalsportnota was al duidelijk dat twee korfbalverenigingen in aanmerking kwamen voor uitbreiding: Oranje Wit en de beoogde fusievereniging DeetosSnel. Beide clubs dienden het afgelopen jaar een plan in voor uitbreiding en nieuwbouw.

Bij de beoordeling van de plannen hebben zowel de Sportraad als het college gekeken naar ledenaantal, ledenontwikkeling, ruimtelijke mogelijkheden en kwaliteit van de exploitatieopzet. Daarnaast heeft het college bekeken in welke mate een extra hal bijdraagt aan de nieuwe pijlers van het sportbeleid: sportieve en gezonde wijken, sterke sportverenigingen, aantrekkelijke accommodaties, ruimte voor talent en aansprekende evenementen. Op basis van deze weging is de beslissing in het voordeel van Oranje Wit uitgevallen.

DeetosSnel kan dus geen nieuwe verenigingshal gaan bouwen, maar mag de huidige sporthal wel gaan renoveren met een hogere gemeentelijke bijdrage. Dit op voorwaarde dat de fusie definitief doorgaat en de exploitatieopzet voor de hal na renovatie akkoord is. De besturen van beide korfbalverenigingen zijn inmiddels door het college op de hoogte gesteld van het principebesluit.

Dordrecht, 24 januari 2008
Redactie
Ronald van Dijk
Communicatie

telefoon (078) 639 64 25
Informatie
Arno van Gerven
Sport & Recreatie
telefoon (078) 639 61 76