Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 24-01

ST WILLEBRORD, 24 januari 2008

Politie treft in auto een doorgeladen vuurwapen aan

SINT WILLEBRORD De politie heeft vanmorgen tegen 05.00 uur in de Noorderstraat een 30-jarige man uit St. Willebrord aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Tijdens de surveillance zagen agenten vanmorgen in de Dorpsstraat een auto met gedoofde verlichting en met hoge snelheid rijden. Het lukte de agenten de auto in de Noorderstraat te laten stoppen. De bestuurder, een bekende van de politie, gedroeg zich erg verdacht toen de agenten hem aanspraken. De agenten namen het zekere voor het onzekere en benaderden de verdachte met de nodige voorzichtigheid volgens de procedure gevaarlijke verdachte. Na de aanhouding trof de politie in de auto een doorgeladen vuurwapen aan.

Politie arresteert man met inbrekerswerktuig

BERGEN OP ZOOM De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur in de Kleine Kerkstraat een 26-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Getuigen hadden gezien dat een onbekende man op een steiger geklommen was en informeerde de politie. In de kleine Kerkstraat troffen de agenten vervolgens een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. In zijn fietstas troffen de agenten een breekijzer aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie houdt man aan voor mishandeling

HOOGERHEIDE De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur bij een horecagelegenheid aan de Huijbergseweg een 39-jarige man uit Stabroek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 48-jarige inwoner uit Putte te hebben mishandeld. Op het bureau ontkende hij iemand mishandeld te hebben.

De verdachte zocht in een horecagelegenheid contact met het slachtoffer. In het etablissement kreeg het tweetal een woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer op het hoofd sloeg.

Politie arresteert man na valse bommelding

ROOSENDAAL De politie heeft gisteravond in de Burgemeester Schneiderlaan een 36-jarige inwoner uit Wernhout aangehout. Hij wordt verdacht van het geven van een valse bommelding.

De politie stelde gisteravond in de omgeving van het winkelcentrum De Lindenburg een onderzoek in nadat het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een bommelding ontvangen had. De melding, die vals bleek te zijn, was afkomstig uit een telefooncel in de omgeving van het winkelcentrum. Tijdens het inwinnen van informatie kregen de agenten een duidelijk signalement van de mogelijke verdachte. In de omgeving troffen ze vervolgens een man aan die voldeed aan dat signalement. Op het bureau bekende de verdachte de melding te hebben gedaan.

Jongen aangehouden voor eierengooien

BERGEN OP ZOOM: Een 43-jarige man uit Bergen op Zoom hield op woensdagmiddag een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan. De man zag hoe de jongen een ei tegen een woning aan de Zandstraat gooide. Hij bracht hierop zijn auto tot stilstand en hield de jongen aan. De rest van de groep waar de verdachte toe behoorde ging er vandoor. De politie nam aangifte op van de bewoner van het pand. De politie heeft de jongen verhoord en hem hierna overgedragen aan zijn ouders.

Man aangehouden voor diefstal brandstof

DINTELOORD: De politie hield woensdagochtend een 42-jarige man uit Klundert aan voor tanken zonder te betalen. De man zou half december op de Steenbergseweg in Dinteloord en op de Vijfhuizenberg in Roosendaal hebben getankt zonder te betalen. Onderzoek, waarbij o.a. getuigen werden gehoord, wees op de 42-jarige man uit Klundert. Hij is aangehouden en verhoord. Hij gaf de diefstallen toe.

Snelheidscontroles

DINTELOORD: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op woensdagmiddag een snelheidscontrole aan de Noordlageweg. Tussen 15.35 uur en 22.00 uur passeerden 5533 voertuigen. Hiervan waren er 8 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

STEENBERGEN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie controleerde op woensdagmiddag ook op de Halsterseweg. Tussen 16.25 uur en 21.25 uur passeerden 4924 voertuigen. Er werden 13 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 110 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Belder. Tegen 20.30 uur kreeg de politie via de alarmcentrale melding binnen van de inbraak. De daders braken een deur open en kwamen zo binnen. Of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie onderzoekt branden

OSSENDRECHT: Op donderdagochtend tegen 04.00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer melding binnen van verschillende branden aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinlaan. Op een parkeerterrein van een Rijksinrichting stonden twee busjes en een schuurtje in brand. De brandweer bestreed de brand met twee bluswagens. De politie heeft verklaringen opgenomen van mensen die op dat moment in de . Ook is er een sporenonderzoek ingesteld in verband met brandstichting. De politie heeft verklaringen opgenomen van meerdere medewerkers en aanwezigen.

Man aangehouden na mishandeling buschauffeur

HALSTEREN: De politie hield op donderdagochtend een 48-jarige man uit Halsteren aan voor mishandeling van een buschauffeur. De man zou de chauffeur bij zijn keel en stropdas hebben gepakt en enige tijd hebben vastgehouden. Een passagier kwam tussenbeide. Reden voor de mishandeling zou zijn geweest dat de man bij het instappen niet snel genoeg geholpen werd door de chauffeur. Van de chauffeur is aangifte opgenomen van poging tot zware mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld.

Voor de vierde keer diefstal vanaf bouwplaats

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op donderdag aangifte opgenomen van diefstal vanaf een bouwplaats. Het is de vierde keer dat het bouwbedrijf in de afgelopen twee weken aangifte doet van diefstal vanaf de bouwplaats. Het gaat voornamelijk om bekabeling waarin koper is verwerkt. De politie surveilleert extra rondom de locatie.

Auteur: Inge Rijgersberg / Desiree Brabers