Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 24 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 24-01-2008 o Gebroken polsen, woninginbraken en kwekerij

Gebroken polsen

Purmerend, woensdag 23 januari 2008, 17:14 uur.

Een 17-jarige Purmerendse heeft bij een aanrijding tussen twee personenauto's beide polsen gebroken. Een 48-jarige automobilist uit Zaandam reed over de Verzetslaan vanuit de richting van de Grotenhuysweg in de richting van de Laan der Continenten. Bij de verkeerslichten van de kruising met de Groeneweg moest hij stoppen. De 25-jarige Purmerender die achter hem reed in dezelfde richting kon niet op tijd stoppen en reed tegen zijn voorganger. In de achterste auto zat het meisje als passagier. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Purmerend,donderdag 24 januari, 00:24 uur

Op de Zwanebloem heeft de politie een 30-jarige man uit Landsmeer aangehouden omdat hij onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto zat. De automobilist had een alcoholgehalte van 0,47 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder (iemand die korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs is), een alcohollimiet geldt van 0,2. Omdat het voor de bestuurder de tweede keer binnen drie jaar was dat hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) cursus moeten volgen bij het CBR (Centraal Bureau voor
Rijvaardigheidsbewijzen).

Woninginbraken

Purmerend, woensdag 23 januari 2008.

De politie kreeg woensdag drie meldingen binnen van inbraak in woningen. In wijk De Gors probeerden begin van de avond enkele jonge mannen een inbraak te plegen, maar zij sloegen op de vlucht vóórdat ze het huis aan Pinksterbloem konden binnendringen. Enkele uren later betrapte een bewoonster van de Puntmosstraat drie jongemannen in en bij haar woning. Eén stond in de woonkamer, een tweede in het raamkozijn en een derde was nog buiten. Voor zover bekend werden geen goederen gestolen. De inbrekers zijn gevlucht. Dezelfde dag werd een tussenwoning aan de Anemonenstraat overhoop gehaald. Men kwam hier binnen door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Een bewoner ontdekte de inbraak en belde de politie. In een eerste inspectie kon hij niet ontdekken of er iets werd ontvreemd. De afdeling Forensische Opsporing stelt sporenonderzoeken in bij de inbraken en kijkt daarbij of de inbraken met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Kwekerij

Zaandam, donderdag 24 januari 2008, 10:27 uur.

De politie heeft na een tip in een woning aan de Archangelstraat een hennepkwekerij aangetroffen en de 53-jarige bewonder aangehouden. De circa 65 planten zouden over twee weken klaar zijn om te worden geoogst. De elektriciteitsmeter was gesaboteerd en stond daardoor stil. De gasmeter was omgekeerd gemonteerd. Het energiebedrijf heeft beide toevoeren afgesloten en de meters voor nader onderzoek meegenomen. De planten en apparatuur uit de kwekerij werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd. De woningbouwvereniging onderzoekt of de bewoner uit zijn huis kan worden gezet. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en er wordt een berekening van het mogelijk verkregen voordeel gemaakt. De rechter kan het voordeel dat is genoten door het houden van de kwekerij terugvorderen op de verdachte.