Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Europese première van Happiness Factory - The Movie van Coca-Cola

Rotterdam, 24 januari 2008 - Vandaag beleeft Happiness Factory - The Movie zijn Europese première in de Nederlandse bioscopen. Deze animatiefilm van 3,5 minuten is een vervolg op de prijswinnende Coca-Cola-commercial over de Happiness Factory, de fantasiewereld die schuilgaat in de Coca-Cola-frisdrankenautomaat.

Happiness Factory - The Movie begint met een normale 'happy day' in de Happiness Factory, de enorme wereld diep verborgen in de Coca-Cola-automaat. De werkers vullen met plezier flesjes cola. Totdat het ondenkbare gebeurt: de Coca-Cola is op. De toekomst hangt af van één heldhaftige werker die vrienden en familie achterlaat om het mysterie op te lossen.

Happiness Factory - The Movie wordt voorafgaand aan de hoofdfilm in de bioscoop vertoond. De animatiefilm is net als de Coca-Cola-commercial geproduceerd door Wieden+Kennedy Amsterdam. Meer dan 50 3D-animators hebben de film gerealiseerd, gebruikmakend van state-of-the-art-animatietechnieken. Happiness Factory - The Movie zal over de gehele wereld te zien zijn en sluit aan bij de optimistische en positieve kijk die kenmerkend is voor Coca-Cola.

De Happiness Factory-commercial heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept: in 2007 een Zilveren Leeuw bij het reclamefestival in Cannes, de Grand Prix Gold Prize bij de Epica Awards 2006 en een Emmy-nominatie in de Verenigde Staten. Happiness Factory - The Movie is een volgende stap in het innovatieve marketingbeleid van Coca-Cola.

Over The Coca-Cola Company
The Coca-Cola Company is de grootste frisdrankproducent ter wereld. Coca-Cola produceert en exploiteert vier van de vijf grootste frisdrankmerken ter wereld, te weten: Coca-Cola, Coca-Cola light, Fanta en Sprite. Daarnaast biedt het bedrijf een breed assortiment van andere dranken, waaronder light frisdranken, waters, vruchtensappen, thee, koffie en sportdranken aan. Met het wereldwijde distributiesysteem levert het bedrijf dagelijks aan miljoenen consumenten, verspreid over meer dan 200 landen, in totaal meer dan 1,3 miljard consumpties. Kijk voor meer informatie over The Coca-Cola Company op de website: www.coca-cola.nl



Ingezonden persbericht