5 g emeentes geven goede voorbeeld met de Digitale Nota

24/01/2008 16:26



Bluem B.V.



PERSBERICHT
Bluem en Data-B Mailservices

5 gemeentes geven goede voorbeeld met de Digitale Nota!

24-01-2008 - Gemeente Borne, Delft, Duiven, Hardenberg en Hulst geven het goede voorbeeld. Ze hebben gemeen dat ze hun inwoners de keuze bieden tussen een papieren of digitale aanslag via internetbankieren. Ze nemen hiermee het voortouw in gemeenteland met betrekking tot de Digitale Nota. Bluem heeft gemeente Borne, Duiven, Hardenberg en Hulst aangesloten via Data-B Mailservices. Delft is aangesloten via AddComm.

De verwachting is dat het voorbeeld van deze gemeenten en masse wordt opgevolgd in 2008. Bluem wijst in dit kader ook op het belang van de samenwerking tussen Bluem en Data-B. Data-B print reeds voor heel veel gemeenten. Deze gemeenten kunnen gewoon via Data-B ook hun burgers een digitale nota aanbieden zonder dat hier een dure investering voor nodig is.

Einde acceptgiro in zicht
In de komende jaren wordt verwacht dat Digitale Nota de acceptgiro van zijn troon stoot als factuur betaalmiddel. Er zullen meer Digitale Nota's worden verzonden dan fysieke accept giro's. Daarnaast biedt de digitale nota vele voordelen in zowel financieel, praktisch als milieu technisch op zicht. Bij een grote zorgverzekeraar is bijvoorbeeld in de digitale nota populatie de gemiddelde betalingstermijn 6 dagen (i.p.v. 21 dagen voor fysieke acceptgiro). Wilt u ook gebruik van de Digitale Nota of meer informatie hierover, neem dan contact op.





http://www.bluem.nl