Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Cultuurnetwerk Nederland

Eerste Culturele Onderwijs Tentoonstelling groot succes!

Met meer dan 700 aanwezigen in de Rijtuigenloods in Amersfoort is de Culturele Onderwijs Tentoonstelling een groot succes te noemen. Het is voor het eerst dat Cultuurnetwerk Nederland een evenement van dit formaat heeft georganiseerd, in overleg met het Ministerie van OCW.

De COT is bedoeld als een tegenhanger van de NOT, die tweejaarlijks in de jaarbeurs plaatsvindt. De COT is met name bedoeld voor de Interne Cultuur Coördinatoren (primair onderwijs). Er zijn er inmiddels ruim 1200 van opgeleid in Nederland, ze hebben een eigen website (www.cultuurcoordinator.nl) en netwerken. Zij worden gezien en behandeld als de ambassadeurs van cultuur in het primair onderwijs. De COT was vooral bedoeld om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. De informele informatiemarkt met zo'n twintig standhouders, was daarvoor de juiste plek. Maar ook de deelsessies in de vorm van workshops, presentaties en voorstellingen, droegen bij aan het succes van de COT.

Directeur-generaal Cultuur en Media, Judith van Kranendonk, sprak namens minister Plasterk van OCW en droeg alle aanwezigen een warm hart toe en bood alle aanwezigen een DVD aan met de film Magisch Moment (www.onderwijsiskunst.nl).

De COT zal tweejaarlijks plaatsvinden.

Cultuurnetwerk Nederland
Ganzenmarkt 6
Postbus 61
3500 AB Utrecht
T 030 236 12 00 / 030 236 12 29 (direct)
F 030 236 12 90
E femkevanderstoep@cultuurnetwerk.nl
www.cultuurnetwerk.nl