Amsterdam Airport Schiphol

Published: 17:02 24.01.2008 GMT+1 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schiphol Group en Aruba Airport vernieuwen samenwerkingsverband

Schiphol International B.V. en Aruba Airport Authority N.V. hebben de samenwerkingovereenkomst voor de ontwikkeling van de Arubaanse luchthaven herzien en verlengd voor een periode van minimaal vijf jaar tot en met 2012.

De overeenkomst werd woensdag 23 januari ondertekend door Jacques Greitemann, Managing Director van Schiphol International en Frendsel Giel, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Aruba Airport Authority N.V. (AAA). Dit gebeurde in aanwezigheid van Minister van Toerisme en Transport, Edison Briesen.

Met het nieuwe contract worden de banden tussen beide partijen verder aangehaald. Beide partijen gaan de mogelijkheid onderzoeken om tot een meer structurele band te komen. De verwachting is dat de positieve ontwikkelingen bij AAA sinds de start van de samenwerking in 2004 worden voortgezet, en dat Aeropuerto Internacional Reina Beatrix zich blijvend kan meten met de beste luchthavens in de regio.

Algemeen Directeur Jacques Greitemann van Schiphol International is verheugd over de ondertekening van de overeenkomst: "We gaan nu een volgende fase in waarbij de activiteiten op en rond Aeropuerto Internacional Reina Beatrix verder worden ontwikkeld. Toen de samenwerking in 2004 startte, was de luchthaven nog structureel verlieslatend. Door een gezamenlijke aanpak is het aantal passagiers in de loop der jaren fors gestegen en zijn de operaties en de commerciële mogelijkheden van de luchthaven verder verbeterd. De luchthaven is een belangrijke motor voor de Arubaanse economie.''

In 2007 reisden circa 1,8 miljoen passagiers via Aruba Airport; 116.000 daarvan vlogen van en naar Amsterdam Airport Schiphol. Op dit moment zijn er acht vluchten per week tussen Schiphol en Aruba, uitgevoerd door KLM, Martinair en ArkeFly.

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl