Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (24-01)

TILBURG, 24 januari 2008

Autokraker ingerekend dankzij oplettende getuige

TILBURG: Een oplettende getuige zette de politie op het spoor van een auto inbreker. Dat gebeurde donderdag 24 januari 2008 om 00.30 uur. De getuige zag dat twee personen inbraken in een geparkeerde Opel Sintra aan de Varkensmarkt. Van de auto was een ruit vernield. De getuige informeerde telefonisch de politie en gaf daarbij een duidelijk signalement door.

De gewaarschuwde agenten troffen tijdens hun zoektocht bij de kerk in de Wassenaerlaan een man aan die aan het signalement voldeed. Hij werd gearresteerd en bij de fouillering werd een zogenaamde LifeHamer aangetroffen. Een LifeHammer is een hulpmiddel om in noodsituaties de ruit van een auto kapot te slaan. In de directe omgeving werden ook de autopapieren van de bewuste auto aangetroffen. Met een politiehond is nog gezocht naar de tweede dader. Die werd echter niet meer gevonden. De gearresteerde verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Hij gaat om een 25-jarige Tilburger.

900,- boete voor bezit van 350 gram hennep

TILBURG: Het openbaar ministerie legde een 22-jarige inwoner van Frankrijk een geldboete van 900,- op vanwege overtreding van de Opiumwet. De verdachte vervoerde 350 gram hennep in zijn auto.

De man werd door een motorrijder van de politie gecontroleerd op de Ringbaan-West. De agent zag de fransman op woensdag 23 januari in een auto rijden, waarvan het zicht op de kentekenplaat gehinderd werd door de trekhaak. De motoragent rook een sterke henneplucht toen hij de verdachte aansprak. Bij nadere controle van de auto, bleek er 350 gram hennep aanwezig te zijn. De hoeveelheid softdrugs is in beslag genomen. Omdat de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, nam de politie contact op met het openbaar ministerie. De geldboete werd vervolgens vastgesteld op 900, die de Fransoos meteen afrekende.

Arrestatie op verdenking van heling

TILBURG: Bikers van de Tilburgse politie zagen woensdagavond 23 januari dat een man zich verdacht ophield bij een PIN-automaat aan het Wilhelminapark. De man moest een identiteitsbewijs laten zien en toonde een verblijfsdocument. Later op de avond was de man weer aanwezig bij de bedoelde PIN-automaat, waarop de agenten hem vroegen wat hij toch aan het doen was. Hij vertelde dat hij zijn banksaldo wilde bekijken en pakte zijn portemonnee om zijn PIN-pas te laten zien. De agenten zagen dat er meerdere pinpassen van verschillende banken in zijn portemonnee zaten. Bij controle bleek dat verschillende passen op andere namen waren gesteld. Van een zorgpas bleek meteen dat die van diefstal afkomstig was. De man werd gearresteerd. Het bleek dat hij ook nog in het bezit was van autosleutels en een mobiele telefoon waarvan de herkomst onduidelijk is. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldieven opgepakt

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger stal woensdagmiddag 23 januari twee repen chocolade bij een supermarkt aan het Wilhelminapark. Hij werd betrapt door het winkelpersoneel. Ook getuigen zagen hem de diefstal plegen. De verdachte probeerde te ontkomen op een fiets, maar een winkelmedewerker zag kans om hem zijn tas te ontfutselen. Hij kwam terug om met veel verbaal geweld zijn tas op te eisen. Hij trok daarbij de jas van de filiaalleider kapot en begon in de winkel met levensmiddelen te gooien. De gewaarschuwde politieagenten rekenen de man in en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ook een 26-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal vanwege winkeldiefstal. Op woensdag 23 januari 2008 omstreeks 15.30 uur ging hij een winkel binnen aan de Schouwburgring. Hij had zijn zinnen gezet op een model van Robocop ter waarde van 59,95 Hij greep Robocop en ging vervolgens hardlopend de winkel uit. Drie personeelsleden zetten de achtervolging in, maar konden hem niet achterhalen. Dat konden de Tilburgse echte cops wel. Ze arresteerden de man even later in zijn ouderlijke woning. In het politiebureau legde de man een volledige bekentenis af.

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stal twee mobiele telefoons uit de kantine van een winkel aan de Nieuwlandstraat. Uiteraard is de kantine verboden gebied voor klanten en alleen toegankelijk voor het personeel. De dief werd gesnapt op woensdag 23 januari om 12.00 uur. Hij had twee mobiele telefoons van personeelsleden gestolen en gedroeg zich agressief toen hij betrapt werd. De man is door de politie gearresteerd en in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of hij mogelijk betrokken is bij soortgelijke andere zaken.

Reïntegratiemedewerker krijgt klap van cliënt

TILBURG: Een medewerker van een reïntegratiebedrijf aan de Kapitein Haterasstraat in Tilburg werd mishandeld door een cliënt. Dat gebeurde woensdagmiddag 23 januari. Het slachtoffer probeert mensen die een uitkering krijgen te begeleiden, waarna ze weer in het bedrijfsleven aan de slag kunnen. De uitkeringsgerechtigden zijn verplicht hieraan mee te werken, anders wordt hun uitkering stopgezet. Toen het 35-jarige slachtoffer een 27-jarige man aansprak, gaf de verdachte hem een klap in het gezicht. Het slachtoffer deed aangifte en de politie ging over tot de arrestatie van de 27-jarige verdachte. De man kreeg na verhoor meteen een dagvaarding voor de terechtzitting uitgereikt.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie arresteerde donderdagochtend 24 januari een 49-jarige man uit Berkel-Enschot. Hij is opgepakt wegens verdenking van bedreiging van zijn 43-jarige ex-vrouw. Het stel is enkele jaren geleden al gescheiden.

De verdachte mishandelde zijn ex-vrouw woensdagavond 23 januari in haar woning in Tilburg door haar een klap te geven. Hij bedreigde haar waardoor ze genoodzaakt was om de nacht elders door te brengen. Donderdagochtend escaleerde de zaak opnieuw en bedreigde hij haar met een mes. De vrouw kon ontkomen door opnieuw haar woning uit te vluchten. Hun 13-jarige zoon was getuige van de bedreigingen en het geweld. De verdachte werd om 10.15 uur gearresteerd, ingesloten en in verzekering gesteld.

Openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang, andere hulporganisaties en politie werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl.

Tilburgse vrouw slachtoffer van tasjesroof

TILBURG: Een 36-jarige Tilburgse vrouw heeft aangifte gedaan van tasjesroof. Het misdrijf vond plaats op donderdag 24 januari tussen 02.00 uur en 02.15 uur op de
T-splitsing Piusstraat-Voltstraat te Tilburg.

De vrouw stond met een vriendin te praten toen er een man op de fiets naderde. Bij de vrouwen aangekomen, trok hij aan de tas van slachtoffer. De schoudertas hing over haar schouder. Toen hij de tas niet te pakken kreeg, trok hij mes, waarmee hij het slachtoffer bedreigde. De vrouw liet op dat moment haar tas los en de man fietste met zijn buit weg in de richting van de Broekhovenseweg. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. Het slachtoffer mist onder andere haar portemonnee, mobiele telefoon.

Auteur: Jeroen Steenmeijer