Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24-01)

OOSTERHOUT NB, 24 januari 2008

Valse namen bij het rijden zonder rijbewijs

OOSTERHOUT: De politie controleerde woensdagavond 22 januari om 22.30 uur de inzittende van een personenauto. De APK van het voertuig was vervallen, wat reden was voor een nadere controle. De auto reed vanuit Oosterhout de oprit van de A-27 op.

De mannelijke bestuurder en de vrouwelijke inzittende gaven in eerste instantie allebei een valse naam op. Ze werden allebei gearresteerd. In het politiebureau bleef de man volhouden dat hij een ander was. Pas toen hij geconfronteerd werd met zijn eigen foto uit het politieregister, gaf hij toe dat hij een valse naam had opgegeven. Dat deed hij omdat hij geen rijbewijs had en nog zes gerechtelijke vonnissen had openstaan. De vrouw pleegde identiteitsbedrog door de personalia van haar zus op te geven in plaats van haar eigen gegevens. Zij wilde op die manier verder kunnen rijden met de auto. De vrouw zelf was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs en haar zus wel. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het ging uiteindelijk om twee inwoners uit Rijen. De man is 27 jaar en de vrouw is 28 jaar oud.

Proces-verbaal voor agressieve en handtastelijke winkeldief

DONGEN: Woensdagmiddag 23 januari arresteerde winkelpersoneel van een winkel aan de Windmolenweg een winkeldief. De alarmpoortjes van de winkel traden om 15.45 uur in werking toen een man de winkel verliet. De verdachte zette het op een lopen en werd agressief toen het winkelpersoneel hem inhaalde en inrekende. De man moest mee terug naar de winkel maar rukte zich los. Hij betaste vervolgens een vrouwelijk personeelslid onzedelijk. De man werd opnieuw onder controle gebracht en overgedragen aan de politie.
In zijn fouillering vonden de agenten een paar gestolen schoenen ( 36,95). De verdachte is een 20-jarige inwoner van Dongen. Met behulp van een Russische tolk is hij in het politiebureau verhoord, waarna er proces-verbaal tegen hem is opgemaakt wegens winkeldiefstal en aanranding van het vrouwelijke personeelslid.

Ruit van lijnbus door onbekende vernield

OOSTERHOUT: De buschauffeur van BBA-lijn 126 zette woensdagavond 23 januari om 21.15 uur een vervelende knul uit zijn bus. De jongeman moest op de Bredaseweg in Teteringen de bus uit omdat hij iedere keer op de stop-knop drukt. De chauffeur stopte vervolgens bij alle haltes, zonder dat er daarna iemand uitstapte. De jongen was het er niet mee eens dat hij de bus werd uitgezet.
Vervolgens reed de chauffeur naar winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout. Daar werd een steen door de ruit van de bus gegooid, terwijl de bus stilstond. Glasscherven vlogen door de bus en een vrouw kreeg daarbij splinters in haar haar en kleding. Het vermoeden bestaat dat de lastige klant telefonisch contact heeft gehad met een vriend, die deze manier wraak nam voor hem. De chauffeur heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Agenten arresteren winkeldievegge

OOSTERHOUT: Gemarineerde vleeslapjes, kroketten, kaasbroodjes en frikadellenbroodjes waren de buit van een winkeldievegge in Oosterhout. De 25-jarige Oosterhoutse probeerde haar slag te slaan bij een supermarkt aan Arkendonk, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Dat gebeurde woensdagmiddag 23 januari om 14.15 uur. De vrouw had de gestolen spullen in haar tas verstopt toen ze de kassa passeerde. Het winkelpersoneel droeg haar over aan de politie. De vrouw moest vervolgens mee naar het politiebureau voor het opmaken van een proces-verbaal. Ze bekende het misdrijf tijdens haar verhoor. Ze was echter niet in staat om de opgelegde geldboete te betalen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer