Politie Midden- en West Brabant

Man aangehouden op gestolen fiets

BREDA: De politie hield op donderdag om even na 04.00 uur een 46-jarige man uit Etten-Leur. Hij fietste over de Heuvelbrink zonder fietsverlichting in bezit van een jerrycan benzine. Bij aanspreken bleek dat hij nog een onherroepelijke gevangenisstraf open had staan van 7 dagen. Ook zag de politie dat het slot van de fiets was verbroken. Voor de fiets en de benzine had de man geen verklaring. Hij is aangehouden en ingesloten.

De politie heeft gecontroleerd of de damesfiets als gestolen is opgegeven. Dit is niet het geval. De fiets is op het politiebureau gestald.

Twee verdachten aangehouden na melding mogelijke inbraak

BREDA: De politie hield op donderdagavond twee Bredanaars aan op de Anderlechstraat. Een getuige zag even tevoren om 23.15 uur twee personen bij een woning aan de Oostmallestraat aanbellen, naar binnen kijken en rondlopen. De melder had het idee dat de twee wilden inbreken. Aan de hand van het signalement hield de politie de twee verdachten aan. De 19-jarige en 18-jarige man reden in een auto. Hierin vond de politie twee knuppels en een hoeveelheid inbrekersgereedschap. De goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in gesloten en verhoord.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield donderdagavond op de Tramsingel een 45-jarige man uit Etten-Leur aan voor het rijden onder invloed. De man reed in een auto, voerde geen verlichting en reed slingerend over de weg. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier deed men een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 555 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een bekeuring. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Tweetal op scooter aangehouden na achtervolging

BREDA: De politie zag op woensdagmiddag twee scooters zonder kentekenplaten rijden over de Claudius Prinsenlaan. Op de scooters zaten bij elkaar drie personen. Ze droegen geen van allen een helm. Bij het zien van de politie draaiden beide voertuigen om en reden op hoge snelheid richting de Lovensdijk. De politie zette de achtervolging in en zette meerder eenheden in door o.a. de dierenbuurt. De bestuurder van één van de scooters reed over de Sint Ignatiusstraat tegen het verkeer in en kwam in aanrijding met een rechercheauto. De scooter kwam ten val en de opzittenden gingen er vandoor. De 17-jarige bijrijder uit Rijen werd al snel door de politie in de kraag gegrepen en aangehouden. De 19-jarige bestuurder uit Oosterhout is in de Mgr. Leijtenstraat aangehouden. De scooter is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of het om een gestolen voertuig gaat. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Biker houdt man op gestolen scooter aan

BREDA: Een biker van de Bredase politie hield op woensdagmiddag een 19-jarige Bredanaar aan. De politieman zag de man op een scooter over het Brabantplein rijden. Hij droeg geen helm. Bij het opvragen van het kenteken bleek de scooter op 9 mei j.l. gestolen te zijn op het Brabantplein. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij verraden door alarm

BREDA: Een politiemedewerker zag op donderdagochtend een alarm afgaan bij een loods aan de Nieuwe Bredase Baan en ging poolshoogte nemen. In de loods bleek een hennepkwekerij met 103 hennepplanten aanwezig te zijn. De kwekerij is ontmanteld door de firma Kusters. De planten en apparatuur zullen worden vernietigd. De fraude-inspecteur van Essent sloot de stroom af. De 42-jarige huurder van het pand is aangehouden. Hij ontkende betrokkenheid bij de kwekerij.

Auteur: Inge Rijgersberg / Andre v/d Hul