Nuon


* Nuon start met voorfinanciering energiebesparende producten

Voorfinanciering energiebesparende producten

03 sep 2007 | Amsterdam Nuon start met voorfinanciering energiebesparende producten

Energieonderneming Nuon start vandaag met de voorfinanciering van energiebesparende producten. Klanten van Nuon kunnen spaarlampen en waterbesparende douchekoppen bestellen en deze door de besparing op de energierekening betalen. Eind van het jaar breidt Nuon deze zogenoemde Bespaarservice uit met HR-ketels en spouwmuurisolatie.

Het principe achter het energiezuinige krediet is dat de klant met energiebesparende producten maandelijks minder energie verbruikt. Het termijnbedrag blijft echter wel hetzelfde. Het deel dat de klant elke maand bespaart, wordt gebruikt om het product af te betalen. Een spaarlamp is met een half jaar terugverdiend, een waterbesparende douchekop na 8 tot 9 maanden. Na de afbetaling wordt het termijnbedrag aangepast aan het nieuwe, zuiniger energieverbruik. Met dit energiezuinig krediet wil Nuon voor klanten de drempel weghalen om te investeren in energiezuinige producten.

In juli kondigde Nuon de plannen voor voorfinanciering aan bij de lancering van de CO2OK-campagne. Dat resulteerde toen al in telefoontjes van geïnteresseerde klanten die van de constructie gebruik wilden gaan maken.

Over Nuon

Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet over 2006 bedraagt EUR 5,6 miljard. Het aantal medewerkers aan het eind van 2006 bedraagt 9.768 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties
Telefoon: 020 597 42 00,
E-mail: mediarelaties@nuon.com

* Melanie Poort