Gemeente Winterswijk


Eindplaatje stedenbouwkundige invulling Brede School gereed

24 januari 2008

Winterswijk - Op 21 januari werd de derde werkbijeenkomst gehouden om het eindplaatje van de stedenbouwkundige visie voor de Brede School te presenteren. Tijdens deze avond heeft het externe stedenbouwkundige bureau Andries Geerse zijn plan voor het gebied toegelicht. De avond werd door diverse buurtbewoners aangegrepen om hun reacties op het plan kenbaar te maken.

Door Geerse zijn de resultaten van de werkbijeenkomsten van 26 september en 12 november 2007 meegenomen in de uitwerking van de stedenbouwkundige invulling. In een maquette werd het plan verduidelijkt. De buurt greep de laatste bijeenkomst volop aan om te reageren op het plan. Deze reacties worden niet meer verwerkt in het plan maar komen in een apart hoofdstuk bij de visie te staan. Dit wordt meegenomen in de uiteindelijke besluitvorming door het college, de commissie en de raad.

Gezamenlijke partners benadrukken locatie
Naast Geerse kwamen ook de partners van de Brede School aan het woord. Zij benadrukten nogmaals hun keuze om de Brede School te realiseren op de locatie Vlierstraat/Olmenstraat/ Vredenseweg, aangezien dit in het hart van de wijk ligt. Hiermee vormt de Brede School een brugfunctie tussen het gebied aan de zuid- en noordzijde van de Vredenseweg. De zorg voor de veiligheid, voor zowel automobilisten als fietsers, werd onderschreven en blijft hoog op de agenda staan. Ook gaan de partners gezamenlijk nog bekijken hoe de samenwerking goed tot zijn recht kan komen, zodat de architect dit mee kan nemen in het vervolgtraject. Door een externe verkeersdeskundige werd kort ingegaan op de huidige en de nieuwe verkeerssituatie. Hij gaf aan dat er genoeg verkeersoplossingen mogelijk zijn om onder meer de Vredenseweg voldoende veilig te maken. Tevens gaf De Woonplaats een korte toelichting op het concept Brede School, zoals zij dit in andere gemeenten hebben uitgevoerd. Hierin staan ook de wijkvoorzieningen centraal.

Vervolg
Wethouder Uffink gaf een korte toelichting op het vervolg en de mogelijkheden voor de buurt om in te spreken bij diverse vergaderingen. De verwachting is dat het plan in maart 2008 in de raadsvergadering wordt behandeld. Voorafgaand wordt het plan besproken in het college en vervolgens in de commissie. Wethouder Uffink sloot de avond af: "Ik heb vanavond veel voor- en tegenargumenten gehoord. Ik hoop dat de gemeenteraad kiest voor goed onderwijs en een goede inpassing. Ik wens ze hierbij veel wijsheid toe."