Ingezonden persbericht


LCH.Clearnet kiest Highdeal Transactive® voor factureringssysteem van de groep

Highdeal nu ook actief in financiële markt met clearinghuis LCH.Clearnet

Parijs, Frankrijk, 24 januari 2008 - Highdeal, mondiaal marktleider in het aanbieden van oplossingen voor prijs- en tariefstelling, is door LCH.Clearnet gekozen voor het leveren van het 'Group Fee System'. LCH.Clearnet is één van Europa's meest vooraanstaande clearinghuizen. Het bedrijf heeft voor Highdeal Transactive® gekozen om de miljoenen transacties per dag te verwerken en de klanten te voorzien van maandelijkse facturen waarbij volledige flexibiliteit voor het beheren van leges en de reductie van the TCO ('Total Cost of Ownership') voorop staan.

LCH.Clearnet, in Nederland en de rest van Europa hét clearinghuis voor internationale transacties, was op zoek naar een krachtig en robuust systeem voor de verwerking van leges met een grote flexibiliteit om nieuwe producten te introduceren, clearingleden toe te voegen aan de portfolio en dat tevens facturering kan uitvoeren voor de clearingleden en klanten.

Met een centrale rol in de financiële wereld levert LCH.Clearnet services voor belangrijke Europese beurzen en vooraanstaande financiële spelers. Door deze positie is het van het grootste belang dat veiligheid, integriteit en effectiviteit gewaarborgd zijn. Highdeal Transactive(TM) is een op maat gesneden softwaretool dat facturerings- en tariefstellingssoftware levert aan het bank- en verzekeringswezen en de financiële dienstensector. Onderdeel van de oplossing die Highdeal levert aan LCH.Clearnet is één enkel factureringssysteem voor de hele groep dat in staat is om miljoenen transacties per dag kan verwerken en dat een krachtige factureringsmogelijkheid biedt voor de clearingleden van LCH.Clearnet.

De Sopra Group, één van Highdeal's partners van het eerste uur en tevens leverancier van LCH.Clearnet, is eveneens geselecteerd voor de integratie van Highdeal Transactive(TM). Sopra Group heeft een uitgebreide ervaring met het portfolio van Highdeal en een gedegen kennis van de financiële dienstensector, waaraan het consulting- en IT-services levert in geheel Europa.

"We hebben verschillende concurrerende systemen geëvalueerd, maar het was het Highdeal-systeem dat ons de meeste flexibiliteit biedt met een volledig configureerbare interface wanneer we legesstructuren willen wijzigen en nieuwe handelsleden en financiële producten willen introduceren. Highdeal zal onze marktresponse sneller maken en tegelijkertijd de totale Cost Of Ownership reduceren," aldus Francis Berthomier, Chief Financial Officer van LCH.Clearnet.

"Het doet ons groot plezier dat wij gekozen zijn door LCH.Clearnet, een zeer bekend en prestigieus internationaal clearinghuis. Dit contract is de introductie van Highdeal in de financiële dienstensector en toont bovendien de relevantie van Highdeal's systeem voor legesbeheer, tariefstelling en het verwerken van grote transactievolumes," aldus Eric Lavenir, EVP Sales EMEA van Highdeal.

About LCH.Clearnet
LCH.Clearnet is Europe's premier central counterparty, serving major international exchanges and platforms, equity markets, exchange-traded derivatives markets, energy markets, the interbank interest rate swaps market and the majority of the Euro-denominated and sterling bond and repo markets.

Over Highdeal
Highdeal is 's werelds grootste aanbieder van oplossingen voor prijs- en tariefstelling. Door het leveren van heldere prijs- en pakketflexibiliteit gecombineerd met real-time management van transacties, lost Highdeal het factureringsprobleem in de wereld van de multiservices op. De Yankee Group heeft Highdeal aangemerkt als de snelst groeiende facturerings- en tariefstellingsontwikkelaar, uitgaand van het aantal aangekondigde klanten. Met meer dan 180 implementaties in ruim 50 landen, vertrouwen service providers wereldwijd op Highdeal. Bezoek voor meer informatie www.highdeal.com.

Perscontact
Jan Robijns
Open2Europe
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com