Gemeente Buren


Inwoners Beusichem bezoeken massaal informatieavond Beusichem-Noord informatieavond beusichem probeersel.JPG

Dorpshuis t Zoetzand puilde vorige week woensdag uit. Veel inwoners namen de moeite om een informatieavond over de woningbouwplannen in Beusichem-Noord bij te wonen. Kritisch werden de projectleiders van de gemeente en de projectontwikkelaar aan de tand gevoeld.

Door middel van een interview werd kort toegelicht wat de plannen inhouden. Projectleider Gerritjan Meppelink gaf aan, dat het de bedoeling was om een stedenbouwkundige visie te presenteren. Zowel gemeente als projectontwikkelaar konden zich nog onvoldoende vinden in het aangeleverde stedenbouwkundig ontwerp. Meppelink concentreerde zich in het interview daarom vooral op de algemene uitgangspunten. Dit tot zichtbare teleurstelling bij een aantal aanwezigen, die met een ander verwachtingspatroon naar de informatieavond waren gekomen.

De projectleider probeerde de teleurstelling weg te nemen door toe te zeggen, dat de gemeente Buren binnen drie maanden de inwoners van Beusichem opnieuw bezoekt. Op dat moment is een stedenbouwkundig ontwerp inclusief sfeerbeelden beschikbaar. Inwoners krijgen dan opnieuw de mogelijkheid om, voorafgaand aan de formele bestemmingsplanprocedure, vragen te stellen.

Presentator Sjef van Elk nam uitvoerig de tijd om iedereen de mogelijkheid te bieden zijn/haar vragen aan de projectleiders te stellen. Die vragen varieerden van bouwhoogte, aantal woningen, start van de bouw, bestemmingsplanprocedure, speelvoorzieningen, verkeer, parkeren en veiligheid, ontsluiting van de wijk tot hoe omgegaan wordt met de achtertuinen van de bewoners van de woningen aan de Sportveldstraat. Deze en tal van andere vragen werden door de heren Meppelink en Van Gorp van Ballast Nedam voorzover mogelijk uitgebreid beantwoord.

De vragen en antwoorden die tijdens de bijeenkomst zijn gesteld vindt u terug op de website van de gemeente Buren: www.buren.nl onder het kopje Actueel - Projecten/plannen. Klik hier om daar heen te gaan.

Heeft u nog vragen? Dat kan. Nadere informatie over de verdere planvorming is te verkrijgen bij projectleider Gerritjan Meppelink. U bereikt hem telefonisch op dinsdag en donderdag. Mevrouw Sjaan van Ewijk kan uitleg geven over de kavelverdeelregeling. Beiden bereikt u op het
tel.nr. (0344) 579 279.