Nederlandse Vereniging van Banken

Directeur NVB neemt 1e exemplaar MiFID-bundel NIBE-SVV in ontvangst

Op 21 december 2007 is het eerste exemplaar van de nieuwe NIBE-SVV-vakuitgave MiFID Vanuit praktijk en theorie bezien uitgereikt aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Auteur en jurist mr. Frank t Hart overhandigde het boekje aan directeur Wim Mijs. Met de officiële publicatie op 7 januari 2008 door de Uitgeverij van NIBE-SVV is nummer 55 van de Bankjuridische reeks een feit. De bundel is het eerste vakinhoudelijke boek over de MiFID dat op de Nederlandse markt verschijnt en bevat bijdragen over de belangrijkste onderwerpen die in de juristenpraktijk spelen. Alle bijdragen zijn geschreven door specialisten uit die praktijk.

MiFID Vanuit praktijk en theorie bezien bevat opiniërende artikelen over de belangrijkste wijzigingen die de MiFID met zich meebrengt. De artikelen zijn geschreven door personen die in de praktijk te maken hebben met de MiFID. Zij zijn als geen ander in staat om, zowel vanuit de praktijk als vanuit theoretisch perspectief, beschrijvende en kritische opmerkingen te plaatsen. MiFID Vanuit praktijk en theorie bezien is daarom een onmisbaar boek voor iedereen die zich in de MiFID wil verdiepen of adviseert over deze wet. Het boek is met name geschikt voor juristen en compliance functionarissen.

Bijdrage praktijkjuristen

Wim Mijs, directeur van de NVB, is een van de auteurs van de bundel. Daarnaast hebben de volgende praktijkjuristen een bijdrage geleverd aan deze bundel: prof. mr. W.A.K. Rank (Voorwoord), mr. B. Bierens, mr. E.M. Deerenberg, mr. F.M.A. t Hart, mr. M.H. du Marchie Sarvaas, mr. F.F. Nagelkerke, mr. drs. R.A. Pattiselanno LL.M., jhr. mr. T.H. de Villeneuve, mr. E.J.H. Vis-Osendarp en drs. J.M.C. Weitjens. De publicatie is samengesteld door redactieraadslid van de Bankjuridische reeks mr. F.M.A. t Hart. Hij is als advocaat verbonden aan Spigthoff te Amsterdam.

Geïnteresseerd?

Bestel dan direct MiFID Vanuit praktijk en theorie bezien'

Groene Waarmerk drempelvrij.nl logo