Gemeente Dongen


Basisschool St. Agnes wint Arrive Alive!

Groep 5-6 van basisschool St. Agnes uit Dongen-Vaart heeft donderdag 24 januari met haar filmpje 'Val op in het donker' de Brabantbrede fietsverlichtingsactie Arrive Alive! gewonnen. De leerlingen ontvingen een cheque van 500 euro. Bovendien mag de hele klas naar een workshop 'nieuws maken' bij het Nederlands Instituut voor Beeld in Hilversum. Wethouder Ad Stoop van Verkeer kon helaas niet bij de prijsuitreiking in Rosmalen zijn. "Inderdaad jammer, maar ik ben ontzettend trots op de kinderen. Ik weet dat ze tweehonderd euro tekort komen voor het aanschaffen van een nieuwe laptop. Daarom krijgen ze dat bedrag van de gemeente cadeau."

Fietsverlichtingsactie
De prijsvraag Arrive Alive! is onderdeel van de Brabantbrede fietsverlichtingsactie. Binnen deze actie werken alle 68 gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de provincie Noord-Brabant samen. De actie startte in oktober met een voorlichtingscampagne. Naaste strenge controles op verlichting heeft de politie veel aandacht besteed aan voorlichting en verkeerslessen op scholen. Juist in deze doelgroep vallen veel slachtoffers door het niet - of verkeer gebruik - van fietsverlichting. Voor de prijsvraag maakten de scholieren een filmpje over de (on)zichtbaarheid van de fiets in het donker.

Filmpje St. Agnes
Groep 5-6 van de St. Agnes maakte voor de wedstrijd over een agent die les geeft aan een klas. De kinderen nemen die opdracht wel erg serieus. Benieuwd naar het filmpje? Kijk dan op http://www.bvlbrabant.nl/ArriveAlive/inzendingen/

Juichende kinderen en leraren bij aankomst van de winnende groep 5-6.