Gemeente Dongen


Succesvol bezoek Commissaris van de Koningin

Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant mevrouw Maij-Weggen heeft donderdag 24 januari een werkbezoek gebracht aan Dongen. Het jeugdbeleid van de gemeente stond centraal. De commissaris was te spreken over de Dongense jeugd en het beleid van de gemeente voor hen. Het steekt goed in elkaar en het college weet waar het naar toe wil.

Visueel hoogtepunt van het bezoek was de jump-demonstratie van het voltallige college van burgemeester en wethouders in jongerencentrum De Poort. Uitgedaagd door de jongeren gingen de colbertjes uit en de voetjes van de grond. Volgens Maij-Weggen liet het college hiermee zien het sportiefste bestuur van Brabant te zijn.

Eigen werkterrein
Uiteraard was er ook aandacht voor de bestuurlijke situatie in Dongen. De dag begon met een presentatie van de afzonderlijke wethouders en de burgemeester over hun eigen werkterrein. Hierbij passeerden onder andere integrale veiligheid, woningbouw, werkgelegenheid en jeugdbeleid de revue.

Kringgesprek
Volgende halte was het Cambreur College waar een kringgesprek met jongeren was georganiseerd. Hier in kwamen de dagelijkse activiteiten, beslommeringen en problemen van de Dongense jeugd te sprake. Bijvoorbeeld dat het lastig is om s avonds na het stappen nog thuis te komen met het openbaar vervoer.

Visie
Tijdens de lunch schoven de fractievoorzitters van de Dongense politieke partijen aan om hun visie over besturen in Dongen te geven. In jongerencentrum De Poort was het weer tijd voor het centrale thema: jeugdbeleid

Onderkomen
Met een bezoek aan de nieuwbouw van De Volckaert werd het werkbezoek afgerond. De commissaris was erg te spreken over het nieuwe onderkomen aan de Middellaan. Het is een van de mooiste in Brabant. Absoluut.