Veilig Amsterdam


Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer: Veel meldingen over afval

Afvalbakken


* Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

24 januari 2008

Afvalcontainers omringd door afvalzakken, zwerfvuil en soms complete bankstellen. Helaas is dit een niet ongewoon beeld in ons stadsdeel. De laatste weken, met name na de feestdagen, zijn er bij het stadsdeel veel meldingen over bijgeplaatst afval en troep rond containers binnengekomen.

Met name in bepaalde gebieden, zoals de Dobbebuurt, de Lodewijk van Deysselstraat en de winkelgebieden leidt gedumpt afval tot ontsiering van de buurt en aantasting van de leefbaarheid. Ondanks de inspanningen van Afvalservice West, verantwoordelijk voor het ophalen van het afval, is de vervuiling op deze locaties zo groot dat het de afgelopen weken niet altijd gelukt is deze aanbiedlocaties schoon te houden.

Oplossingen
Het stadsdeel wil samen met Milieu West en Afvalservice West zo snel mogelijk de situatie rond de ondergrondse containers, maar ook rond de aanbiedplaatsen voor de minicontainers, verbeteren. Daar waar nodig zullen de containers meer geleegd en het bijgeplaatst afval beter opgeruimd worden. Tegelijkertijd zullen we de omwonenden van de probleemlocaties extra informeren over de manier waarop het afval aangeboden dient te worden. Bovendien gaan we meer handhaven. Bewoners die het afval dumpen kunnen een boete tegemoet zien.

Op deze manier willen we op korte termijn de huidige overlast tegengaan. Het stadsdeel hoopt hierbij op de betrokkenheid van omwonenden: alleen met medewerking van omwonenden kunnen we zorgen voor een opgeruimd en leefbaar stadsdeel.Â