Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070809360

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over een oproep van de voorzitter van het College van Bestuur. (Ingezonden 24 januari 2008)


1
Bent u bekend met de oproep van de voorzitter van het College van Bestuur van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Midden Nederland om de petitie `Benoemen en Bouwen' van Doekle Terpstra te ondertekenen? 1)


2
Deelt u de mening dat een bestuurder van nota bene de grootste ROC-instelling van Nederland, tijdens het uitoefenen van zijn functie, geen politiek moet bedrijven, maar moet zorgen voor een goede organisatie binnen de instelling waar hij verantwoordelijk voor is? Zo ja, bent u voornemens om deze voorzitter van het College van Bestuur, die 2200 personeelsleden een politieke voorkeur lijkt te willen opleggen, te berispen?


3
Deelt u de mening dat de voorzitter van het College van Bestuur jokt door te stellen dat `alle Nederlanders van allochtone afkomst' de petitie van de heer Terpstra hebben ondertekend en dat jokken niet gepast is voor iemand die voorzitter is van een ROC? Zo neen, waarom niet?


1) Zie website van ROC Midden Nederland