Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 4

(24-01-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Ingekomen kapaanvraag:

- De heer B. Visscher, Hudsonbaai 84 te Capelle aan den IJssel voor het kappen van in totaal 9 bomen op de locatie Oudendijk 6 te Strijen (ingekomen op 21 januari 2008).

Deze kapaanvraag ligt vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van de gemeente Strijen.

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer Bruins voor het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel Buitendijk 25 te Strijen (ontvangen 17 januari 2008).

Aanvraag om monumentenvergunning ontvangen van:
- Maatschap Kerkstraat voor het uitbreiden van het kantoorgebouw op het perceel Kerkstraat 54 te Strijen (ontvangen 14 januari 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Parapluvergunning:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat in de vergadering van 15 januari 2008 is besloten om aan Woningstichting De Maashoek een parapluvergunning te verstrekken voor de duur van één jaar te rekenen vanaf 1 januari 2008 voor het slopen van asbest uit het woningbezit in deze gemeente bij mutatie- en/of klachtenonderhoud. De vergunning is onder een aantal voorschriften verleend en gedurende een termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn (van 28 januari tot 10 maart 2008) bezwaren bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- L. Smits voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde op het perceel Buizerdstraat 51 te Strijen (verzonden 24 januari 2008).
- W.C.H. Fahrner voor het plaatsen van een toegangspoort op het perceel Wildervangseweg 1 te Strijen (verzonden 24 januari 2008).

Vergunning voor het innemen van een standplaats verleend aan:
- Vishandel Ed, de heer A.H. Bok, Groene Kruisstraat 3 te Strijen voor het innemen van een standplaats voor het verkopen van vis op de dinsdagen in het jaar 2008 op het Spui te Strijen (verzonden 23 januari 2008).

Vergunning voor het houden van een evenement verleend aan:
- V.V. Strijen, de heer W. Hollander, postbus 5828 te Strijen voor het organiseren van het 35e jubileum toernooi op 12 mei 2008 op het sportterrein te Strijen (verzonden 23 januari 2008).

Vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- V.V. Strijen, de heer W. Hollander, postbus 5828 te Strijen voor de kantine voor de nacht van 10 mei op 11 mei 2008 tot 02.00 uur op het sportterrein te Strijen (verzonden 23 januari 2008).

Ontheffing voor geluidhinder verleend aan:

- V.V. Strijen, de heer W. Hollander, postbus 5828 te Strijen voor het ten gehore brengen van muziek tijdens de discoavond in de nacht van 10 mei op 11 mei 2008 tot 02.00 uur en voor het doen van aankondigingen tijdens het voetbaltoernooi en voor het optreden van een artiest en/of showorkest op 12 mei 2008 op het sportterrein te Strijen (verzonden 23 januari 2008).

Vergunning voor het exploiteren van een terras verleend aan:
- Café-Restaurant De Batterij, de heer J.L.M. de Gast, Sassedijk 6a te Strijensas (verzonden 22 januari 2008).

- Koffiepunt 40, de heer H.M.C. van der Burg en mevrouw A. van der Burg, Oudendijk 40 te Strijen (verzonden 22 januari 2008).

Aanwezigheidsvergunning verleend aan:

- De heer A.T. Snijders, Molendijk 14 te 's-Gravendeel voor het aanwezig hebben van twee kans-spelautomaten in de inrichting Eetcafé de Steeg, Spui 2a te Strijen (verzonden op 22 januari 2008).

Ontheffing op grond van artikel 149 Wegenverkeerswet 1994 verleend aan:

- Loonbedrijf Breure, de heer A.J. Breure, Bommelskoussedijk 64a te Klaaswaal om met brede landbouwmachines op gemeentewegen in Strijen te rijden voor de duur van 2 jaar (verzonden 22 januari 2008).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.