Gemeente Hengelo

Theater in de Berflo Es: de spanning stijgt... 220 volt gaat beginnen

'Tussen New York en Moskou ligt aan de rivier de Berflobeek een wijk waar veel gaat gebeuren...' Met deze woorden startte dinsdagavond 15 januari een presentatiefilm van theatergroep Alaska. Tijdens de avond waren er ongeveer 60 buurtbewoners en -organisaties uit de Berflo Es die allen zeer enthousiast waren.

De Amsterdamse theatergroep gaat met de wijkbewoners uit de Berflo Es een theatervoorstelling maken, genaamd 220 volt. Deze is 9 t/m 12 oktober te zien in het Rabotheater in Hengelo. De bedoeling is dat er 220 bewoners van de Berflo Es op het toneel komen te staan en daarnaast velen achter de schermen werkzaam zullen zijn.

Waarom een toneelstuk?

Het stuk gaat over wonen, weggaan en verdriet, over vriendschap en veranderingen en verbondenheid. Het thema is uiterst actueel nu de wijk volop te maken heeft met sloop en renovatie van woningen en van de bewoners verwacht wordt dat ze tijdelijk of desgewenst definitief vertrekken uit de wijk. Het theaterstuk wordt in opdracht van FC Twente, Scoren in de Wijk opgevoerd, en is bedoeld om wijkbewoners meer betrokken te laten worden bij de woon- en leefomstandigheden van hun wijk.

Wijkbewoners gevraagd

Alaska is nu op zoek naar wijkbewoners die mee willen doe aan het project. Zo zijn er acteurs, kostuummakers, zangtalenten, film- en fotomakers, dansers, tappers, goochelaars, toneelbouwers, koks en nog veel meer anderen nodig. Ook is Alaska op zoek naar mensen met bijzondere verhalen uit de wijk.

Meer informatie? Lees verder op www.berflotribune.nl of kijk binnenkort op www.220volt.nu