Erasmus Universiteit Rotterdam

KPN levert nieuwe netwerk- en telefonie-infrastructuur aan Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en KPN hebben donderdag 24 januari 2008 een overeenkomst gesloten voor het leveren van netwerkcomponenten, voorzieningen voor IP-telefonie (IPT) en onderhouds- en installatiediensten. De komende twee jaar gaat alle interne spraak- en datacommunicatie verlopen via het campusnetwerk van de EUR, dat wordt aangepast aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Het gaat om een mantelcontract met een looptijd van vier jaar voor onder andere de volledige migratie van de bestaande analoge bedrijfstelefonie naar het Cisco IPT platform. Na deze migratie verloopt alle interne spraak- en datacommunicatie via het, op IP (Internet Protocol) gebaseerde, campusnetwerk van de EUR. De Erasmus Universiteit Rotterdam beschikt over een high speed netwerk met geactualiseerde glasvezel backbone en ongeveer tienduizend aansluitpunten.

Dit netwerk wordt de komende jaren uitgebreid met en aangepast aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. Met de nieuwe IPT-oplossing beschikt de Erasmus Universiteit Rotterdam in de nabije toekomst over veel extra mogelijkheden zoals unified communications. De EUR vindt dat het aanbieden van geavanceerde technologie aan haar medewerkers en studenten, bijdraagt aan het leveren van excellente prestaties op het onderwijs- en onderzoeksgebied.

De overeenkomst is 24 januari 2008 door Erasmus Universiteit Rotterdam en KPN ondertekend. Gedegen kwaliteit en toekomstvastheid van de geboden oplossing en het migratieplan, samen met de betrouwbaarheid van de landelijke KPN service- en installatieorganisatie, zijn onderdeel geweest van de overwegingen van de universiteit om de overeenkomst met KPN aan te gaan.

De Erasmus Universiteit Rotterdam en KPN zien deze overeenkomst als een nieuwe mijlpaal in de reeds bestaande samenwerking. Naast efficiëncy voordelen en rijkere communicatie voor gebruikers van het nieuwe IP-netwerk van Erasmus Universiteit Rotterdam, kan met dit netwerk verdere samenwerking op het gebied van technologische innovatie tot stand worden gebracht.

Nadere informatie:

Uitsluitend voor de redactie:
ing. J.H. Bovenlander, Shared Service Centre ICT (EUR), tel. (010) 408 1665
e-mail bovenlander@remove-this.dia.eur.nl
zie ook www.eur.nl

24 januari 2008