Samenwerking Emerce en Numpa


Volledige integratie microblog in vakbladsite

AMSTERDAM, 20080124 -- Het nieuws op Emerce.nl (www.emerce.nl) is interactiever geworden. Sinds donderdag kunnen lezers makkelijker reageren op artikelen. Dankzij een nieuwe applicatie, die samen met Numpa (www.numpa.nl) is ontwikkeld, kunnen de lezers direct met elkaar en de redactie in discussie gaan. Dit is mogelijk doordat er naast elk nieuwsartikel automatisch een zogenaamde 'pigeon' wordt geplaatst. "De nieuwe techniek is erg toegankelijk", zegt hoofdredacteur Rogier Swagerman. "En hiermee kunnen we discussies makkelijker faciliteren."

Het idee van de pigeon is dat gebruikers, nadat ze zichzelf hebben ingeschreven, een korte reactie kunnen geven, die onmiddellijk op de site wordt geplaatst. Alle reacties op de site worden verzameld in een apart Emerce-channel op Numpa.nl dat een goed overzicht geeft van de lopende discussies. Daarbij heeft elke gebruiker altijd een overzicht van zijn eigen inbreng en wie daarop gereageerd heeft.

Natuurlijk is de applicatie zo gebouwd dat de discussies door zoekmachines bijna direct worden geïndexeerd. Op korte termijn zullen er meer functies aan de pigeon worden toegevoegd. Zo komt er de mogelijkheid om alle reacties rechtstreeks door te plaatsten op andere microblogs, zoals Jaiku en Twitter.


Over Emerce

Emerce is een uitgave van VNU media BV. Emerce is de toonaangevende titel in Nederland op het gebied van e-business. Emerce (www.emerce.nl) geeft naast de website een magazine uit en organiseert events zoals de e.day, update en insight.

Over Numpa

Numpa werd ontwikkeld en gebouwd door YellowMind BV, dat reeds in 2002 micro-bloggen in Nederland introduceerde via Numpa-voorloper smsdagboek.nl.
YellowMind (www.yellowmind.nl) wijdt zich aan de ontwikkeling van interactieve en crossmediale concepten, bouw van complexe websites en internetapplicaties voor derden, naast het nemen van initiatieven als de bouw van vacaturesite MegaJobs, datingsite ItClicks en microblogsite Numpa.






YellowMind en Emerce