Alarm over IP eindelijk met certificaat


Infopact de eerste geregistreerde netwerkleverancier in Nederland

ROTTERDAM-HOOGVLIET, 20080124 -- Infopact is er in geslaagd een alarm over IP oplossing te ontwikkelen die voldoet aan de huidige eisen voor beschikbaarheid, veiligheid en snelheid. NCP Certificatie heeft Infopact geregistreerd als aanbieder van IP oplossingen voor AL1 en AL2 alarmtransmissie. Infopact is hiermee de eerste netwerkaanbieder in Nederland die een registratie verkrijgt van een geaccrediteerde certificatie-instelling op het gebied van inbraakpreventie.

Nederland telt ruim 400.000 locaties met een aansluiting op een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Het overgrote deel hiervan bestaat nog steeds uit traditionele analoge of ISDN aansluitingen. Ondanks het feit dat er genoeg IP geschikte alarmapparatuur bestaat, verloopt de migratie naar IP aansluitingen moeizaam. De reden is dat tot op heden een gecertificeerde IP oplossing ontbrak die voldoet aan de prestatie-eisen voor AL1 en AL2 alarmtransmissie zoals die nu van toepassing zijn.

Infopact Alarm over IP
Met "Infopact Alarm over IP" worden meldingen van inbraakalarmsystemen op risicolocaties veilig en betrouwbaar getransporteerd naar de PAC's voor verdere opvolging. Infopact Alarm over IP wordt geleverd over DSL en over glas. De technologie die Infopact hanteert maakt het mogelijk om alarmmeldingen effectief te combineren met andere diensten over één verbinding. Met PIN, telefonie, Internet en alarm over één DSL lijn, realiseert Infopact aanzienlijke besparingen voor de eindgebruiker.

Profiel Infopact
Infopact is leverancier van communicatieoplossingen gebaseerd op IP technologie. De oplossingen variëren van internettoegang, pin en alarm tot complexe netwerken met integratie van bedrijfstelefonie en publieke telefoniediensten. Infopact is voor PIN over IP gecertificeerd door Currence, en is onlangs als eerste netwerkleverancier geregistreerd door NCP Certificatie voor Alarm over IP.

Profiel NCP Certificatie
NCP Certificatie is hèt certificatie-instituut in Nederland op het gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid. Bedrijven kunnen zich door NCP Certificatie laten beoordelen op het voldoen aan de criteria die staan in kwaliteitsregelingen. Regelingen die zijn opgesteld door marktpartijen als verzekeraars, leveranciers en fabrikanten, gebruikers en de overheid (politie, brandweer, diverse ministeries). Tevens kunnen bedrijven hun beveiligingproducten voor brand- en inbraakbeveiliging bij NCP laten registreren als teken dat ze aan de relevante eisen voldoen.