Gemeente Bolsward


Nieuws
24-01-08

Bestaande bedrijventerreinen klaar voor een nieuwe toekomst

De bedrijventerreinen De Klokslag, het Industriepark en De Wymerts krijgen de komende maanden een heel nieuw uiterlijk

De wegen, verlichting en het groen krijgen een frisse, moderne uitstraling en ook de onderliggende voorzieningen zoals de riolering en de bekabeling worden vernieuwd. Op deze manier worden de huidige bedrijventerreinen gemoderniseerd en wordt ingespeeld op de huidige wensen. De vernieuwing van de bedrijventerreinen wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (KOMPAS-gelden) en de Provincie Fryslân. Ook de bedrijven dragen bij aan het project.

Rotonde vervangt kruising Hichtumerweg / Koopman Heeresweg

De werkzaamheden starten begin februari met het aanleggen van een rotonde op het kruispunt Hichtumerweg / Koopman Heeresweg. Ook vernieuwen we de wegen van en naar die rotonde. Deze wegen krijgen dezelfde uitstraling en indeling als de Ugolaan.

Tijdens het aanleggen van de rotonde zal er verkeershinder zijn. Het autoverkeer dat normaal via de Wibrandaweg en de Koopman Heeresweg richting de wijken Eekwerd, Altenburg en de Fûgelkrite rijdt, wordt omgeleid via de Provinciale weg en de A7. Rijd alstublieft niet via de binnenstad; dat geeft de nodige overlast en is vervelend voor het winkelend publiek.

Voor de fietsers en personenauto's vanuit Burgwerd en Hichtum wordt een pad van 2,5 meter vrijgehouden. Schoolgaande jeugd raden we voor de veiligheid aan het fietspad (trekpad) langs de Leeuwardervaart te nemen.

Ook de bus kan tijdens de werkzaamheden niet via de Ugolaan en de Koopman Heeresweg rijden. Met Connexxion wordt nog overlegd welke route de bus gaat rijden. Reizigers worden hierover via de haltes en in de bus geïnformeerd. Ook op de website van de gemeente zullen wij aangeven welke veranderingen er zullen zijn.

De rotonde moet begin mei klaar zijn, zodat de fietsers van de Elfstedenrijwieltocht er probleemloos langs kunnen.

Informatie over de voortgang van het project

Het vernieuwen van de bedrijventerreinen gebeurt tussen februari en september. Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven bereikbaar. Eind januari is er voor de ondernemers een speciale bijeenkomst om de planning toe te lichten.

De aannemer, Oosterhof Holman uit Grijpskerk, zal tijdens de uitvoering de bedrijven op de hoogte houden van de voortgang en de werkzaamheden. Ook maken zij afspraken met de ondernemers over de bereikbaarheid van de bedrijven.