Wat kan acupunctuur voor u betekenen


eerste voorlichtingsavond 24 januari 2008: acupunctuur bij rook- en eetverslaving

MILL, 20080111 -- Fysiotherapeut en acupuncturist Marcel Peters uit Mill geeft ook dit jaar weer een aantal voorlichtingsavonden rond de mogelijkheden van acupunctuur. Wist u bijvoorbeeld dat acupunctuur prima kan helpen bij pijnbestrijding, migraine, een tennisarm en hooikoorts? De eerste avond op donderdag 24 januari heeft het thema "rook- en eetverslaving."

"Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met acupunctuur," zegt de nu 47 jarige Marcel Peters uit Mill. "Na mijn opleiding merkte ik dat je met fysiotherapie wel heel veel mensen kunt helpen, maar dat er toch altijd klachten zijn waarmee mensen zowel in de echte medische wereld als bij fysiotherapie van het kastje naar de muur werden gestuurd." Omdat Peters erg gedreven was om mensen toch te helpen, ging hij op zoek naar andere behandelwijze om naast of in combinatie met fysiotherapie wat te kunnen doen.
Marcel zegt: "Met acupunctuur is echt heel veel mogelijk. Het is zelfs mogelijk om gedeeltes van je lichaam helemaal te verdoven zodat medische ingrepen of zelfs operaties plaats kunnen vinden zonder dat je er wat van voelt." Dit gebruikt men al in sommige ziekenhuizen bij patiënten die niet onder narcose durven of kunnen. "Onlangs was er een zwangere vrouw met een stuitligging door een gynaecoloog naar me doorverwezen. Draaien met de hand van een baby is behoorlijk pijnlijk. Met acupunctuur heb ik de baby in de juiste ligging gekregen."
Via de voorlichtingsavonden die Marcel Peters dit jaar gaat houden wil hij meer aandacht voor de mogelijkheden van acupunctuur. "Tijdens deze avonden laat ik wat zien en vertel ik over de verschillende behandelwijze die er zijn. Ook demonstreer ik hoe het in de praktijk gaat en hoe het kan dat je met acupunctuur veel klachten kunt behandelen." Op de eerste avond is het thema acupunctuur en een rook- en eetverslaving. "Deze avonden zijn uiteraard voor iedereen gratis te bezoeken en behandelingen daarna worden afhankelijk van de verzekeringspolis volledig of gedeeltelijk vergoed." Net als tegenwoordig bij fysiotherapie is ook bij acupunctuur geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

De avond over acupunctuur en een rook- en eetverslaving begint op donderdag 24 januari om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Deze voorlichtingsavond wordt gehouden in de praktijk van Fysiotherapie Mill aan de Langenboomseweg 2b. Aanmelden voor deze avond kan via tel. 0485-451107 of info@fysiotherapiemill.nl.





Ingezonden persbericht