Gemeente Winschoten


Evaluatie grensoverschrijdende onderwijsmodule ondernemerschap

Op donderdag 24 januari 2008 zal er een afsluitende en evaluerende bijeenkomst plaatsvinden over de grensoverschrijdende onderwijsmodule `Ondernemerschap'. Tijdens deze bijeenkomst zullen het Noorderpoortcollege uit Winschoten en de BBS (Berufsbildenden Schulen) uit Varel hun bevindingen presenteren over het thema ondernemerschap gekoppeld aan grensoverschrijdende samenwerking. Dit gebeurt in het kader van een EDR (Eems Dollard Regio) - project, waarbij de gemeente Winschoten en de Duitse gemeente Zetel nauw hebben samengewerkt. EDR-project
Met het project wordt getracht de economische ontwikkelingskansen voor de jeugd te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leegstaande panden in de EDR-regio.
Beide gemeenten hebben voor dit project unieke huisvestingsobjecten beschikbaar gesteld.
In Winschoten is dat molen Edens en in Zetel het meubelrestauratieatelier Müller.

Er is geprobeerd een basis te leggen voor samenwerking op het gebied van ondernemerschap. Leerlingen van het Noorderpoortcollege en de BBS kregen de mogelijkheid om opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Door diverse grensoverschrijdende contactmomenten hebben de leerlingen de kans gekregen om kennis te maken met een andere cultuur. Daarbij hebben ze belangrijke informatie kunnen vergaren met betrekking tot het zaken doen in het buitenland. Het is de bedoeling dat zij daardoor in de toekomst eerder in staat zijn om nieuwe markten te benaderen.