Ingezonden persbericht


Persbericht

Donderdag 24 januari maakt FUTUR dé jonge ambtenaar van het jaar bekend. Na een spannende verkiezingsstrijd tussen vier finalisten, beslist een jury wie de FUTUR Award in ontvangst mag nemen. De verkiezing vindt plaats in theater RASA in Utrecht vanaf 16.30 uur. FUTUR, hét landelijke netwerk voor jonge ambtenaren, organiseert deze verkiezing voor de zesde keer.

De finalisten voor de verkiezing van de Jonge Ambtenaar 2007 zijn:


· Mimi Eelman: afdelingshoofd Ruimte, gemeente Texel.


· Wassila Hachchi: controller, ministerie van Economische Zaken.


· Kim Waanders: beleidsmedewerker bij het projectbureau kansspelen, Ministerie van Justitie.
· Florian Bekkers: teamleider Openbaar Bestuur, provincie Overijssel.

De kandidaten zijn geselecteerd uit ruim honderd nominaties. Hun profielbeschrijving inclusief filmpjes vindt u op www.futur.nl. De kandidaten gaan met elkaar de strijd aan onder leiding van Gijs Weenink (directeur van de DebatAcademie). De kandidaten krijgen drie opdrachten die zij onder toeziend oog van het publiek en de jury op creatieve wijze moeten uitvoeren. Het programma ziet er zo uit: 16.30 uur Ontvangst/inloop
17.00 uur Opening
19.15 uur Prijsuitreiking
19.30 uur Feestelijke Borrel

Jury
Na afloop van de verkiezingsstrijd kiest de jury wie de jonge ambtenaar wordt. De jury bestaat uit: Geert Dales, Kay van der Linde, Roel Bekker, Samira Bouchibti, Arco Verburg en Hanja Maij-Wegge.

Prijs
De jonge ambtenaar van het jaar wint een kunstwerk van Loes van Dorp en een ervaringsprijs, de powerstage. Deze stage houdt in dat de winnaar een dag(deel) meedraait met Minister ter Horst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, C ommissaris van de Koningin, Max van den Berg, Burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma en de directeuren van ABP en BMC. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. FUTUR organiseert de verkiezing om het nuttige werk van jonge ambtenaren onder de aandacht te brengen. Ook wil FUTUR jonge ambtenaren stimuleren een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van de overheid.

Vorige winnaars

2006: Marije Bierlaagh

2005: Mark Bressers

2004: Roel Nieuwenkamp

2003: Juul Reinking

2002: Medy van der Laan

Meer informatie

Voor interviews met de finalisten of als u aanwezig wilt zijn bij de verkiezing, kunt u contact opnemen met Marije de Groot, tel. 06 41298334 of mailen naar info@futur.nl.