Gemeente Gilze en Rijen

Bestemmingsplan Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen:

Gemeente moet uitspraak hoger beroep Raad van State afwachten

De Raad van State treft een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR). De gemeente moet wachten op de uitspraak van de Raad van State in het hoger beroep. Dit betekent dat de aanleg van de weg langs de oostkant van Rijen vooralsnog is uitgesteld.

Uit de uitspraak van de Raad van State over de voorlopige voorziening blijkt dat er een onderzoek nodig is dat moet aantonen dat terecht tot goedkeuring van het plan is besloten. De Stichting Advisering Bestuursrechtspraak gaat de aanvaardbaarheid van het plan en de deugdelijkheid van de onderzoeken die daaraan ten grondslag liggen onderzoeken. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek brengt de stichting een advies uit aan de Raad van State. Op basis van dit advies doet de Raad van State een uitspraak in het hoger beroep. De gemeente Gilze en Rijen verwacht deze uitspraak pas na de zomer van 2008.

Het onderzoek gaat waarschijnlijk met name in op de gebruikte verkeersgegevens en de verhouding van het plan tot de Flora- en faunawet. Voor een volledige weergave van de uitspraak van de Raad van State verwijzen wij u naar de site van de Raad van State: http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken_in_uitspraken/zoekresultaat/?verdict_id=21953