Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT::: PERSBERICHT::: PERSBERICHT::: PERSBERICHT

Miss the Maestro - Meet Miss T

Take T Productions presenteert
BOWLED OVER

Een hommage aan de Coen brothers mondt uit in een bloederig "bowl-o-drama"

De Nederlandse filmmaakster Sietske Tjallingii, alias Miss T, heeft in opdracht van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een hommage aan de Coen brothers gemaakt; de korte film BOWLED OVER.

De Coen brothers staan dit jaar centraal in de derde editie van het project Meet the Maestro, waarin op het IFFR elk jaar wordt ingegaan op het oeuvre en de motieven van een spraakmakende filmmaker. Hun nieuwste film No Country for Old Men gaat dit festival in première.

Tjallingii liet zich voor haar korte hommage vooral inspireren door The Big Lebowski, de lange rijders van de Coens en hun grafische, soms abstracte beelden, zoals in Fargo met het vele wit. Ze verwijst ook naar het koelbloedige geweld in hun films. Haar hommage aan de Coen brothers mondt uit in een waar bowl-o-drama!

Tjallingii vertoonde eerder op het festival IFFR haar spraakmakende Godzilla vs The Netherlands en meer recentelijk Burka Boogie Woogie, dat daarna onder andere in het MOMA in New York is gedraaid. Onlangs verschenen al haar korte films op de verzamel-DVD Sietske's Super Shorts. Tijdens het IFFR is zij tevens jury lid voor de Prix UIP en New Arrivals.

De Maestro's zullen helaas niet zelf in Rotterdam aanwezig zijn voor de première van hun film. Om het gemis van de maestro's te verzachten, zal Miss T haar entree maken in de bowling-mobiel Big Bang Theory van de Amerikaanse kunstenaar Eric Staller.

BOWLED OVER wordt vertoond voorafgaand aan de première van NO COUNTRY FOR OLD MEN

29 Januari, 19h15 Pathe 7

International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Entree Miss T: 17h30-18h

http://www.filmfestivalrotterdam.com
http://www.misst.com

Interview contact:
Connie Fluhme - TutchCommunication - fluhme@tutchcommunication.com T : +31 20 420 20 94 M : +31 6 33 95 28 38


---- --