Gemeente Barneveld


J. Hazeleger ontvangt Koninklijke onderscheiding

Burgemeester mr. J.A.M.L. Houben reikte woensdag 23 januari 2008 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J. Hazeleger. De heer Hazeleger ontvangt deze koninklijke blijk van waardering voor zijn inzet op kerkelijk en maatschappelijk terrein.

De heer Hazeleger is van 1981-1993 diaken geweest van de Hervormde Gemeente te Barneveld. De diaconie beheert de financiële middelen van de kerkelijke gemeente die zijn bedoeld voor bijstand en ondersteuning van 'de naaste', zowel dichtbij als ver(der) weg. De heer Hazeleger was de eerste jeugddiaken in de Hervormde Gemeente van Barneveld.

Van 1994 tot op heden is de heer Hazeleger lid en sinds 2002 voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente te Barneveld. Dit college (voorheen de kerkvoogdij) beheert de stoffelijke goederen en behartigt de materiële belangen van de Hervormde Gemeente. De kerkelijke gemeente telt vijf wijkgemeenten met elk een eigen wijkpredikant en beschikt over drie kerkgebouwen en zes wijkgebouwen. De gemeente telt ongeveer 7500 leden. De heer Hazeleger is lid van wijkgemeente 3 van de Hervormde Gemeente.

Naast zijn activiteiten voor de Hervormde Gemeente te Barneveld is hij van 1987 tot 2000 penningmeester geweest van de Stichting De Haven. De stichting heeft tot doel de beschermde huisvesting van de minderbedeelde medemens. Van 1995 tot 1997 is hij bestuurslid geweest van de plaatselijke afdeling van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) en van 1998 tot 2003 lid van de medezeggenschapsraad van het Groen van Prinsterercollege, een protestants-christelijke scholengemeenschap voor VMBO.
Van 2005 tot op dit moment is hij lid van de deelnemersraad van het pensioenfonds van de Evangelische Omroep.

Mutatiedatum 23/01/2008