De beste skihutten van Kitzbüheler Alpen

24/01/2008 01:25

KITZBÜHEL, Oostenrijk, January 24 /PRNewswire/ -- De Harschbichlhütte in St. Johann in Tirol, het Alpengasthof Rigi in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en de nieuwe Bärnbadalm in Kitzbühel zijn de beste hutten in de Kitzbüheler Alpen.

Echte Oostenrijkse Jagatee (jachtthee) om bij de open haard op te warmen, een paar stevige spekknödel in de soep of Kaiserschmarrn in een restaurantje
- een drankje aan de bar en goed eten horen gewoon bij het skiën. In de Kitzbüheler Alpen, het grootste skigebied van Tirol, staan totaal 232 skihutten. We stellen u voor aan de beste, de winnaars van de "Skihutwereldtitel" van vorig jaar:

Uniek: De skihutwereldtitel


1.700 meter boven de zeespiegel biedt de Harschbichlhütte een indrukwekkend uitzicht op de bergketens Wilde Kaiser en Kitzbüheler Horn. Dankzij de gezelligheid en authenticiteit mag de Harschbichlhütte van St. Johann, die boven op de top is gelegen, zich nu officieel "de beste skihut van de Kitzbüheler Alpen" noemen. Hutwaard Johann Berger gaat voor traditie zonder opsmuk: Met zijn motto "eenvoudig en goed" onderscheidt de Harschbichlhütte zich niet alleen van de stevige concurrentie in het eigen skigebied.

Vergezichten voor de genieters

Het Alpengasthof Rigi, gelegen aan de zonzijde van de berg Hohe Salve, werd tweede in de strijd om beste skihut van de Kitzbüheler Alpen. 70 bergen met een hoogte van meer dan 3000 meter omvatten het prachtige panorama waarvan genoten kan worden vanaf het zonterras van het Alpengasthof. Een hotel waar het welbevinden van de gast een familieaangelegenheid is. Sinds 50 jaar zorgt de familie Eisenmann met hart en ziel voor haar bezoekers: De hele familie van grootmoeder tot kleinzoon helpt mee.

Een nieuwkomer op de derde plaats

De in december 2006 geopende Bärenbadalm in het skigebied Kitzbühel/Kirchberg overtuigde de jury van de skihutwereldtitel door de geslaagde combinatie van Tirolse traditie en een moderne tijdgeest. Geen wonder: Door de gedurfde nieuwe interpretatie van de skihutcultuur en een op de regionale producten afgestemde keuken ontstond op de bergtop Bärenbad een authentiek oord van gastvrijheid. Op de menukaart staan naast wild van eigen jacht ook steaks van de Angusrunderen uit eigen fokkerij. De aangrenzende pistes Bärnbad 1 en 2 zijn twee van de interessantste van het hele skigebied.

Meer informatie op http://www.kitzalps.com of +43-5356-64748.

Foto's kunt u vinden op:

http://www.kitzalps.com/images/de/photologin.asp?ID=2?=864

Contact voor vragen:

MMag. Lukas Krösslhuber
Bedrijfsleider
Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH
Tel: +43-5356-64748-10
E-mail: lk@kitzalps.com
http://www.kitzalps.com
Contact voor vragen: MMag. Lukas Krösslhuber, Bedrijfsleider, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Tel: +43-5356-64748-10, E-mail: lk@kitzalps.com