PRESS RELEASE


Time :
07:30:00

Date :
24 January 2008

Sender Name:
Kaleido NV

KALEIDO versterkt positie door aantrekken van Olivier A. Onghena-'t Hooft als derde equity partner

KALEIDO Holding, de onderneming van Marcel Willems & Pascale Gorris, en IMD, de onderneming van Olivier A. Onghena-'t Hooft, gaan samen in KALEIDO Holding. De drie worden partner op gelijkwaardig niveau, elk met respectieve en complementaire verantwoordelijkheden.

Olivier A. Onghena-'t Hooft, Marcel Willems en Pascale Gorris hebben recent een partnership getekend om als drie equity partners voortaan samen vanuit KALEIDO door het zakelijk leven te gaan en aldus sterker te staan in de markt van de People & Organizational Business.

KALEIDO Holding wordt daartoe gereorganiseerd als echte holding en zal dankzij een substantiële kapitaalsinjectie van de drie partners voldoende financiële leverage hebben om substantieel te kunnen ageren als private equity & venture capitalist-with-a-heart in het domein van "People & Organizations". Er zullen bijkomende activiteiten en een aantal filialen of partnerships in het buitenland worden gecreëerd om de ambitieuze 2015 groeiplannen te helpen realiseren.

KALEIDO Consulting, de voornaamste en grootste dochter van KALEIDO Holding, zal op korte termijn groeien naar ruim 50 hooggekwalificeerde professionals om per eind 2008 een geconsolideerde omzet te genereren van meer dan 6 miljoen euro. "Met die fusie en het potentieel dat we creëren, willen we een duidelijk signaal geven aan de markt dat er plaats is voor een geïntegreerde "mens & organisatie business" die autonoom kan groeien", zegt Olivier A. Onghena-'t Hooft, de Managing Partner.

Kaleido, met Marcel Willems als initiële oprichter en Pascale Gorris (ex The Capital Markets Company) was op zoek naar een derde complementaire partner om die groeidoelstellingen te helpen realiseren en te versnellen.

Olivier A. Onghena-'t Hooft, (uitvoerend) bestuurder bij talrijke vennootschappen (o.m. VOKA, VMA, Kaaitheater, Aula Magna) en tot voor kort zeer actief als CEO van ORMIT, was op zoek naar een degelijke partnership om zijn ondernemersdoelstellingen te kunnen realiseren.

De drie en hun vennootschappen hebben elkaar gevonden en hebben een ambitieus business plan opgemaakt. "We zijn ervan overtuigd dat de markt nood heeft aan een geïntegreerde speler in de People & Organisation consulting, waarbij principes van evenwicht, inspirerend leiderschap en duurzaam ondernemen vlot aan elkaar worden verbonden. Bovendien willen we de beste mensen uit de markt aantrekken en ze de kans geven om in ons geïntegreerd business model verschillende verantwoordelijkheden in verschillende domeinen op te nemen."

KALEIDO Consulting zal georganiseerd worden rond vijf profit centers, door het samenbrengen van de verschillende activiteiten uit Kaleido Consulting & IMD (de vennootschap van Onghena) : Assessments, Organisatie & HR advies, Learning & Development, Temporary Solutions (zijnde staffing, interim management & graduate programs), Leadership & Sustainable Management. De geconsolideerde omzet die ruim de 6 miljoen euro zal overstijgen eind 2008, komt nu nog voornamelijk uit België, maar zal langzamerhand ook uit het buitenland komen, waar de Kaleido groep de komende 2 jaar kantoren wil openen of partnerships aflsuiten.

Volgens Onghena-'t Hooft "zijn de grootste uitdagingen in de maatschappij en de globale economie voor de komende jaren organisaties en leiders bewust maken van de nood aan inspirerende leiders die de beste en de beste bij hun organisaties passende medewerkers kunnen aantrekken, binnen houden en motiveren tot het spontaan geven van het beste van zichzelf. De organisatie van de toekomst zal de organisatie zijn die rekening houdt met en zich organiseert rond evenwicht tussen eigenaars, menselijk kapitaal, klanten en de omgeving sensu largo (de gemeenschap, de administratie, de natuur, de verschillende stakeholders die niet financieel gelinkt zijn, ...). Dat vraagt bewuste en krachtige leiders die gedreven worden door inspirerende missies en hun hoop zetten op bijzondere medewerkers. Daar willen we met KALEIDO een substantiële en unieke rol in gaan spelen en als state-of-the-art worden erkend door onze klanten en partners."

Voor meer info:
KALEIDO Consulting nv
Olivier A. Onghena-'t Hooft
02 / 740 16 60
olivier.onghena@kaleido.be
www.kaleido.be

URL:
http://www.kaleido.be