Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 24 januari 2008

Baanbrekend Limburg: ruim baan voor werk

BaanbrekendLimburg.nl, de nieuwste en meest onderscheidende vacaturesite van Limburg is vanaf vandaag in de lucht. De website onderscheidt zich met een breed pallet aan diensten. Workshops en trainingen voor werkzoekenden. Brede ondersteuning bij werkgevers tijdens sollicitatietrajecten. Banenmarkten en andere evenementen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

"Wij gaan een paar stappen verder dan onze collega's/concurrenten," zegt initiatiefnemer André Ansems die weet dat hij het moet opnemen tegen gevestigde namen als Limburgvac, Joblimburg en Banenrijklimburg. "Hoe belangrijk ook, we willen méér zijn dan een podium voor het plaatsen van vacatures. We bieden toegevoegde waarde aan sollicitanten en bedrijven of instellingen bij het invullen van openstaande banen. Met een overzichtelijke en eenvoudig bedienbare website."

Voor werkgevers.
Werkgevers kunnen bij BaanbrekendLimburg.nl terecht voor een aantal tijdrovende zaken. Het screenen van cv's, het maken van een voorselectie, het uitnodigen van kandidaten, het begeleiden van sollicitatie- en onderhandelingsgesprekken en de complete administratieve afhandeling. "We werken met ervaren HR-professionals. Niet elk bedrijf heeft de middelen om personeelsfunctionarissen in dienst te nemen. Terwijl je wel een professional nodig hebt als je een vacature goed wilt invullen." Naast de begeleidingstrajecten krijgen werkgevers de gelegenheid om gratis een profiel van hun bedrijf of instelling op de website van BaanbrekendLimburg te plaatsen. En deel te nemen aan banenmarkten en themabijeenkomsten. "In die netwerken worden ervaringen en ideeën uitgewisseld. De krapte op de arbeidsmarkt dwingt tot creativiteit. Knelpunten oplossen door van elkaar te leren.".en werknemers
Voor werkzoekenden zijn er trainingen beschikbaar. Variërend van het plaatsen van een cv op de website, het schrijven van een goede sollicitatiebrief tot en met een workshop onderhandelingstechnieken. "Doen wat je leuk vindt. Dat is ons uitgangspunt. Dat geldt zowel voor de werkzoekende als voor degene die op zoek is naar een andere baan. Uiteindelijk moeten beide partijen tevreden zijn. Meestal kunnen ze daar best wat professionele ondersteuning bij gebruiken."

BRAM
BaanbrekendLimburg is een nieuwe activiteit van Business Research Acquisition & Marketing: www.brampro.nl In principe staat de nieuwe website open voor vacatures in alle sectoren; profit en non-profit. Op de site kan ook geadverteerd worden. Vacatures en alle informatie over diensten, voorwaarden en tarieven zijn te vinden op www.baanbrekendlimburg.nl

EINDE PERSBERICHT