Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 24 januari

Fryslân, 24-01-2008 o Politieberichten van woensdag 23 januari 07.00 uur t/m donderdag 24 januari 07.00 uur .

Leeuwarden: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Agora. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen door het forceren van een ruit. Er werd een computerkast meegenomen. Een 52-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Sint Johannesga: fietser aangereden
De politie heeft woensdagochtend assistentie verleend bij de afhandeling van een aanrijding op de Streek, waarbij een 9-jarige fietser een pijnlijke arm opliep. Een 45-jarige automobilist uit Rotsterhaule reed over de Streek richting Badweg/Rottum. De fietser die voor de auto reed, sloeg vermoedelijk plotseling linksaf. Omdat de auto op dat moment aan het inhalen was, was een aanrijding onvermijdelijk. De fietser sloeg over de motorkap, tegen de voorruit en kwam vervolgens naast de auto terecht. De auto reed over een verkeersremmer en kwam tot stilstand tegen een boom.

Lekkum: bestuurder zonder rijbewijs in de sloot
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos op de Canterlanswei onderzocht. Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden was door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met de auto van een 24-jarige vrouw uit Lekkum. De vrouw raakte van de weg en kwam half in de sloot tot stilstand. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De man uit Leeuwarden bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had hij de auto zonder toestemming van de eigenaar meegenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en joyriding opgemaakt.

Leeuwarden: mishandeling
De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld naar een mishandeling van een 19-jarige man uit Leeuwarden. De man was op de Prins Hendrikkade een bekende tegengekomen, waar hij al langer ruzie mee had. De Leeuwarder kreeg bij de ontmoeting direct een klap en werd in zijn bil gestoken. Dat leverde een klein snijwondje op. De politie is op zoek naar de verdachte. Zij naam is bekend.

Garyp: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagavond een aanrijding op het Westerein onderzocht, waarbij een 51-jarige motorrijder uit Burgum gewond raakte. De man reed met zijn motorfiets in de richting van de Harinxmaweg. Voor hem reed in dezelfde richting een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Gytsjerk. De autobestuurder stopte om linksaf te slaan. De motorrijder had dat te laat in de gaten en reed achterop de auto. Hij raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Pietersbierum: bestuurder onder invloed naast de weg
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Tzummarum, nadat hij onder invloed een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. De verdachte was op de Hearewei, rijdend in zuidelijke richting, met de wielen van zijn auto in de rechterberm gekomen. Na een stuurcorrectie schoot de auto naar links en kwam daar in de bermwal terecht. De verdachte bleek onder invloed. Er is een bloedproef van hem afgenomen.

Sneek: rijbewijs kwijt na drankgebruik
De politie heeft woensdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Uitwellingerga. De verdachte werd met zijn auto gecontroleerd op de Nauwe Noorderhorne. Hij bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 760 ug/l. Naast de invordering kreeg hij een rijverbod van negen uren en een proces-verbaal.

Blauwhuis: inbraak in bedrijf
De politie heeft woensdagnacht een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Jacobidyk. Omstreeks 02.15 uur ging het alarm van het bedrijf af. De eigenaar kon aanvankelijk niets ontdekken. Toen drie kwartier later het alarm opnieuw afging, bleek er te zijn ingebroken. Men kwam binnen na het inslaan van een ruit. Uit een brandkast werd een geldbedrag weggenomen. Een 49-jarige man uit Blauwhuis deed aangifte.

Dokkum: agressieve man aangehouden
De politie heeft woensdagnacht een 26-jarige man uit Kollum aangehouden op verdenking van onder andere bedreiging en openbare dronkenschap. De verdachte was het er niet mee eens dat hij een horecagelegenheid aan de Hoogstraat niet meer in mocht en sloeg enkele malen op de ramen. Daarna bedreigde hij een medewerker van het bedrijf en pakte hem vast. Hierdoor volgde een worsteling waarbij schade ontstond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleef de verdachte agressief. Nadat hij werd aangehouden, verzette hij zich tegen de politie. Hij bedreigde een politieman en probeerde meerdere malen een kopstoot te geven. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Terwispel: aanrijding dodelijke afloop, herhaalde getuigenoproep De 50-jarige vrouw, die donderdag 17 januari werd aangereden op de in-/uitvoegstrook Tijnje/Gorredijk van de rijksweg A7, is een dag later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de vrouw stilstond op de uitvoegstrook. Mogelijk zonder verlichting. Een aantal omstandigheden omtrent de toedracht zijn echter nog steeds onduidelijk. Een eerdere getuigenoproep leverde helaas niets op. De politie doet daarom een klemmend beroep op getuigen om zich alsnog te melden. In het bijzonder de bestuurder van een rode Fiat die de stilstaande auto nog net kon ontwijken. Maar natuurlijk ook ieder ander die klaarheid kan brengen in de toedracht en de omstandigheden van de aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie Fryslân op telefoonnummer 0900 8844. Zie voor een nader bericht over de details van de aanrijding de politieberichten van vrijdag 18 januari jl.