Haags Juristen College start "Belasting is diefstal!" campagne

24/01/2008 09:00

Haags Juristen College


Belasting ontwijken uit principe

Het Haags Juristen College start de "Belasting is diefstal!" campagne. Door middel van een aantal radiospots op BNR Nieuwsradio wordt het publiek gewezen op de immoraliteit van belastingheffing, en de mogelijkheden om belasting te ontwijken. Hier volgt een aan aantal citaten uit de controversiele spots:


1. Belasting is diefstal! Belastingontwijking loont voor ondernemers en consultants met een winst boven 20.000 Euro.


2. Ondernemers zijn een onderdrukte minderheid! De ondernemer wordt door de overheid gebruikt als een onvrijwillige en onbezoldigde belastingambtenaar.


3. Belasting is diefstal! De overheid parasiteert op ondernemers.


4. Bent u slaaf van de belastingdienst of ondernemer?


5. Belasting is diefstal! Het Haags Juristen College organiseert een gratis seminar "Belastingontwijking voor Ondernemers"


6. Gelooft u in dwang? Belastingdienst.nl. Gelooft u in vrijheid? HaagsJuristenCollege.nl

(On)recht van belastingheffing

"Belasting is diefstal!" is niet slechts een reclameslogan of hartekreet. Het Haags Juristen College stelt het (on)recht van belastingheffing ter discussie. Toine Manders, directeur van het HJC, stelt dat men toch kwalijk kan spreken van een contract, enkel vanwege het feit dat iemand hier woont, geboren is, of onderneemt.

Belastingontwijking gedemocratiseerd

Het Haags Juristen College helpt ondernemers bij het ontwijken van belastingen vanuit het principe dat het immoreel is om een schadelijke organisatie van fondsen te voorzien. U heeft daarom niet alleen het morele recht om belasting te ontwijken, maar zelfs een morele plicht om belasting te ontwijken. Men zou kunnen stellen dat de libertarische club het belastingontwijken democratiseert. Dure constructies waar de grote multinationals al jaren gebruik van maken bieden zij aan voor een fractie van de prijs.

Wettelijke mogelijkheden

In Nederland zouden ongeveer 200.000 ondernemers belasting kunnen ontwijken. Het Haags Juristen College, dat overheidskritisch en pro-ondernemer is, wil op deze ietwat onconfessionele wijze de aandacht vestigen op de mogelijkheden die ondernemers geboden worden om gebruik te maken van de (vaak Europese) regelgeving.

Over het Haags Juristen College

Het Haags Juristen College is opgericht in 1984 en heeft een naam opgebouwd op het gebied van tax planning, estate planning,vermogensbescherming, oprichting en beheer van vennootschappen en trusts.Tot onze doelgroep behoren ondernemers, consultants en vermogende particulieren uit Nederland, België en Duitsland. Het Haags Juristen College verwierf internationale bekendheid met het baanbrekende Inspire Art arrest, waarin het Europese Hof van Justitie tot het oordeel kwam dat iedere Europese ondernemer de vrijheid heeft zijn vennootschap in een andere lidstaat op te richten, en dus de Engelse Limited dezelfde rechten heeft als de BV. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in belastingontwijking, vermogensbescherming of estate planning kunnen zich bij ons kosteloos en vrijblijvend laten informeren. Inmiddels zijn meer dan 6000 vennootschappen, trusts en andere rechtsvormen opgericht.





http://www.hjc.nl