Ingezonden persbericht

Herinnering

Samenleven kun je leren!

Spreker: Pieter Winsemius

Kringbijeenkomst VNO-NCW Rotterdam

Donderdag 24 januari 2008, 16.00 - 18.00 uur
CSG Calvijn, Roerdomplaan 42 (ingang Dorpsweg) in Rotterdam

Geachte heer/mevrouw,

Graag herinneren wij u aan onze netwerkbijeenkomst op donderdag 24 januari 2008. Opnieuw mag VNO-NCW Rotterdam een prominente spreker verwelkomen, de heer Pieter Winsemius. De bijeenkomst staat in het teken van samenleven in wijken en wijkeconomie. Het samenleven in wijken staat hoog op de politieke agenda nu minister Vogelaar veertig probleemwijken wil aanpakken.

De heer Pieter Winsemius (1942) werkte jarenlang bij adviesbureau McKinsey en was minister van VROM in het eerste kabinet-Lubbers. Eind 2006 was hij opnieuw minister van VROM totdat er in februari 2007 een nieuwe regering aantrad. Inmiddels is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van het Regeringsbeleid. In het bedrijfsleven is Winsemius veel bekender door zijn managementboeken, waaronder 'Speel nooit een uitwedstrijd (1988)'.

Wij zijn te gast bij CSG Calvijn, een grote scholengemeenschap op Rotterdam-Zuid. Calvijn is uniek in Nederland met zijn Business School op VMBO- en HAVO-niveau.
Het is een ondernemende school, die onlangs lid is geworden van VNO-NCW Rotterdam. Bij de Calvijn Business School worden leerlingen opgeleid voor een baan in de commerciële sector of het ondernemerschap. De ingang vindt u aan de Dorpsweg, tegenover Landhuis De Oliphant in Rotterdam-Charlois. Er is parkeergelegenheid in de wijk rondom de school.

De heer Winsemius zal de trends schetsen op landelijk niveau, waarna mevrouw Marja de Bruyn (directeur De Nieuwe Unie) en mevrouw Diny Roodvoets (rector CSG Calvijn) aan het woord komen. Zij zullen ingaan op de aanpak van de wijken op Zuid, het Pact op Zuid en de relatie tot het onderwijs.

Met bijgevoegd antwoordformulier of door middel van een e-mail kunt u zich aanmelden. Mocht u nog vragen hebben over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Erna Verschuur of ondergetekende. Het bestuur van VNO-NCW Rotterdam hoopt u te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Cees Pille,
secretaris VNO-NCW Rotterdam

Reserveert u de volgende bijeenkomst ook alvast in uw agenda! Op 26 februari 2007 (17.00 uur) is onze gast de heer Tjibbe Joustra, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

VNO-NCW West
Bezuidenhoutseweg 12 te Den Haag
Postbus 93073, 2509 AB Den Haag
T 070 349 08 24
F 070 349 08 08
E Verschuur@vno-ncwwest.nl
I http://www.vno-ncwwest.nl