Gemeente Rotterdam

De gemeenteraad vergadert op donderdag 24 januari 2008 vanaf 14.00 uur op het stadhuis. Aan de orde komen het rapport "Zicht op werk" van de Rekenkamer Rotterdam, de werkwijze van de gemeenteraad en het voorstel voor afdoening van de motie-El Haji over zorgverlof voor bijstandsgerechtigden. Ook neemt de raad afscheid van een lid.

De gemeenteraad debatteert over het rapport van de Rekenkamer Rotterdam Zicht op werk. Op 9 november 2006 nam de raad bij de begrotingsbehandeling de motie-Van Tijn aan waarin de Rekenkamer Rotterdam werd verzocht om onderzoek te doen naar de effectiviteit van re-integratiebedrijven en re-integratietrajecten. De centrale vraag die in het onderzoek wordt beantwoord is: Krijgt de raad van het college bruikbare informatie om vast te kunnen stellen welke resultaten met de re-integratietrajecten worden behaald?

Ook bespreekt de raad het voorstel tot afdoening van de motie-El Haji e.a. over zorgverlof voor bijstandsgerechtigden.

De gemeenteraad heeft de eigen werkwijze geëvalueerd en naar aanleiding daarvan een aantal wijzigingen voorgesteld. Grosso modo komt de gemeenteraad tot de conclusie dat de in 2006 ingeslagen weg, een goede keuze is geweest om de duale werkwijze van de raad verder invulling te geven. Een belangrijk onderdeel van die werkwijze zijn de externe oriëntaties van de raadscommissies, en de driewekelijkse vergadercyclus, die beiden worden gehandhaafd.

Tot slot neemt de gemeenteraad afscheid van het raadslid van den Berg (D66). Het installeren van een nieuw raadslid voor de fractie D66 zal naar verwachting ook in deze vergadering plaatsvinden.

Live uitzending

De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl. Ook is hier achteraf het videoarchief te bekijken per agendapunt.

Bron: Griffie, 17-01-2008