Protestantse Kerk in Nederland


God is boos! - studiedag Op Goed Gerucht

vr 25 januari 2008, 10:00 uur - 16:00 uur
De komende studiedag van Op Goed Gerucht wordt een kant van God belicht die weinig aandacht krijgt, en waarmee menig predikant maar moeilijk uit de voeten kan: zijn woede.

God lijkt van het toneel te verdwijnen als een goeierik waar we vooral geen last meer van hebben. Maar niet zonder gevolgen, meent hoofdspreker Herman Vuijsje, socioloog en schrijver. Als wellicht één van de beste beschouwers van de huidige cultuur en maatschappij, laat hij zien waar het naartoe gaat met een God zonder tanden, verdwijnend in een vaag ietsisme.

Op Vuijsjes betoog reageert uit de stuurgroep van Op Goed Gerucht zelf Pieter Huiser. s Middags zal er een scala aan workshops zijn onder leiding van o.a. bijbels-theoloog Joep Dubbink, pastoraal-psycholoog Jan Bodisco Massink en kunstkenner Anne Marijke Spijkerboer. Met deze studiedag wil Op Goed Gerucht verkennen welke plek er nog is in kerk en theologie voor de woede van God.

God is boos! is een studiedag voor (aankomende) protestantse pastores en wordt gehouden op vrijdag 25 januari, 10.00 16.00 uur op Conferentiecentrum Hydepark te Doorn.

De kosten, te voldoen bij aankomst, bedragen EUR 35 euro (studenten EUR 17,50).
Opgeven kan tot dinsdag 15 januari,
bij voorkeur per mail via Sylvia van Schaik, samvanschaik@pthu.nl tel. 0343 524 253

Meer informatie over het programma is te verkrijgen bij: Anne Marijke Spijkerboer, annemarijkespijkerboer@xs4all.nl Op de website www.opgoedgerucht.nl staat meer algemene informatie.