Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
10 januari 2008


--Persbericht-

25 januari 2008: Alcoholdebat Oost Gelre

Een avond over de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd

Op vrijdag 25 januari 2008 wordt op initiatief van de gemeenteraad Oost Gelre in samenwerking met de jongerenopbouwwerkers in Oost Gelre een zgn. Alcoholdebat gehouden. Onder leiding van gastpresentator Filemon Wesselink, o.a. bekend van jongerenomroep BNN, zal worden gedebatteerd over het alcoholgebruik onder jongeren. De avond wordt gehouden in HRZ Reijrink in Lievelde en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).

Deskundigenpanel

Een deskundigenpanel zal deelnemen aan de avond. Het panel bestaat uit: . dr. N. van der Lely, kinderarts verbonden aan de alcoholpolikliniek van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft . Tom van Leeuwen, namens de horeca Oost Gelre
. Coby Izeboud, namens de GGD Gelre-IJssel
. Gitarist Hendrik Jan Lovink en manager Ronnie Degen, beiden van de band 'Jovink' . Rob van Meurs, gebiedsagent in Oost Gelre
. Harry Bos, ouder en vertegenwoordiger van kleine kernen Oost Gelre

Programma

Er komen 4 onderwerpen aan de orde, elk ingeleid door een van de hierboven genoemde deskundigen:
1. Alcoholgebruik en de medische gevolgen, door dr. N. van der Lely
2. Alcohol en evenementen, door Hendrik Jan Lovink of Ronnie Degen van de band Jovink.
3. 'Keten', door Harry Bos

4. Alcohol en de rol van de ouders, door Coby Izeboud

Na elk onderwerp gaat presentator Filemon Wesselink in discussie met de deskundigen, ouders, jongeren en overige aanwezigen. Vragen die daarbij aan bod komen zijn: Wat zijn de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd? Hoe ga ik als ouder met mijn kind in gesprek over alcohol? en Hoe kunnen we door samen te werken de schade beperken?

Doelgroep

De avond is bedoeld voor ouders, jongeren, leerkrachten, horecamedewerkers, beroepskrachten in het jeugdwerk, jeugdcoördinatoren van sportverenigingen en overige belangstellenden.

Omlijsting

De avond wordt muzikaal omlijst door de Kroonkapers, Bouwke Winters en Proper Outfit. Daarnaast zorgen Ester Koldeweij en Nicole Rouwmaat voor een 'meeleeftheater' en kan in de pauze 'Een kijkje in de keet' worden genomen.

Einde persbericht


---
Noot aan de redactie
Voor vragen over de inhoud van dit persbericht of verzoeken om een interview kunt u contact opnemen met Nick Jansen, beleidsmedewerker Jeugd gemeente Oost Gelre, (0544) 393567, Marco te Neijenhuis, te. 06-51980397 of Marcel Bulten, Jongerenopbouwwerker Lichtenvoorde, tel. 06-24964910.
-----------------------