AutoRai

Nieuwe Ford Focus op 25 januari in de Nederlandse showrooms

(1/14/2008)
Ford heeft een uitstekende manier gevonden om het jaar 2008 in te luiden. Op 25 januari arriveren de compleet vernieuwde Ford Focus
3-deurs hatchback, 5-deurs hatchback en de ruime Wagon namelijk bij de Ford dealers in de showrooms. Zowel uiterlijk als onderhuids is het populaire en bestverkochte model van Ford grondig onder handen genomen en nog verder verbeterd.

Nieuw Kinetic Design, onmiskenbaar Ford
De uiterlijke wijzigingen van de nieuwe Ford Focus springen direct in het oog, dankzij het opvallende âKinetic Designâ. De trapeziumvormige grille, de naar achteren gebogen koplampen en de fraaie lijnen die een krachtige uitstraling geven; het zijn allemaal kenmerken van het nieuwe designkarakter van Ford. De omgekeerd trapeziumvormige onderste grille valt in de duurdere Ghia- en Titanium-varianten nu meer op door de elegante, verchroomde sierlijst. De spectaculaire, naar achteren gebogen koplampen zitten vol met de allernieuwste technologie, zoals HID Bi-Xenon of AFS (Adaptive Front lighting System).

Het zijprofiel van de nieuwe Ford Focus onderscheidt zich met name door de opvallende, opbollende wielkasten en de krachtige lijn die van de voorkant naar de achterzijde van de auto loopt. Ook aan de achterkant van de auto komen diverse elementen van het âKinetic Designâ terug, zoals de nieuw vormgegeven achterruit, de geaccentueerde achterklep, de nieuwe achterlichten en de achterbumper. Optioneel kunnen de achterlichten met LED-technologie worden geleverd.

Interieurdesign
Het interieur heeft eveneens uitgebreide verbeteringen ondergaan. Voor de bestuurder heeft dit geresulteerd in nieuw ontworpen instrumenten die beter afleesbaar zijn.Ook de bedieningselementen van de nieuwe audioapparatuur en de automatische airconditioning met twee zones zijn ergonomisch verbeterd. Verder bevatten de luxere uitvoeringen nu een nieuw ontworpen middenconsole met verschuifbare armsteun en 4 liter opbergruimte. Nieuwe kleuren, materialen en stoffen zijn toegevoegd om het uiterlijk te complementeren.

Nieuwe technologieën
Verder heeft Ford een aantal opvallende, geavanceerde features in de Focus verwerkt. Hij is bijvoorbeeld voorzien van het Easyfuel Capless Refuelling System, het veelgeprezen doploze tanksysteem van Ford. Nog zoân nieuwe techniek is de optionele Ford Power-knop, waarmee de auto gemakkelijk kan worden gestart, zonder gebruik van de sleutel. Nieuw zijn eveneens het banden-spanningcontrolesysteem en de LED-achterlichten op alle 3- en 5-deurs hatchbacks en de Wagon die met AFS (Adaptive Front lighting System) of Bi-Xenon-techniek zijn gespecificeerd.

Oog voor het milieu
Met de nieuwe Focus introduceert Ford ook een compleet nieuwe uitvoering: de Ford Focus ECOnetic. Deze Ford Focus ECOnetic laat zien dat een gunstig brandstofverbruik en een aanzienlijk verlaagde CO2-uitstoot kunnen worden gerealiseerd met conventionele rijtechnologie, gekoppeld aan een slimme combinatie van afzonderlijke maatregelen voor brandstofbesparing. Aangedreven door een 109 pk (80 kW) 1.6-liter Duratorq TDCi met een standaard roetfilter (DPF) bedraagt het gemiddelde officiële verbruik van deze auto maar
4,3l/100 km en een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 115 g/km, het beste resultaat voor een conventionele auto in dit segment. Een ander direct resultaat van het Ford ECOnetic-initiatief is dat alle overige
1.6-liter TDCi-varianten van de Ford Focus een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km hebben. Uiteraard onderscheiden ook de andere benzine- en dieselmotoren zich door hun zuinige en schone karakter en zeer gunstige energielabels.

Gunstige vanafprijzen en een aantrekkelijk Business Pack De nieuwe Ford Focus is als benzine-uitvoering al leverbaar vanaf â¬
19.075 (Trend 3-drs 1.4 16v). De basis dieselversie is de 100 pk sterke 3-drs 1.6 TDCi Trend, die vanaf ⬠24.225,- op de prijslijst staat. Tot de uitgebreide standaarduitrusting van de Ford Focus Trend behoort onder andere ESP, cruisecontrol, airconditioning en een radio/CD-speler met bediening aan de stuurkolom. Voor de meerprijs van ⬠1.500,- kan worden gekozen voor de zeer luxe Ghia of Titanium uitvoering. Deze uitvoeringen zijn gelijk geprijsd, maar hebben elk een unieke uitstraling. De Ghia uitvoering biedt klassieke luxe met luxe stoffen en houtafwerking. De Titanium uitvoering biedt moderne, sportieve luxe met fraaie bekledingen en aluminum afwerking in het interieur.

Ford komt ook meteen met een extra aantrekkelijk aanbod. Voor slechts ⬠500,- is de nieuwe Focus Titanium direct vanaf de introductie beschikbaar met een uitgebreid Business Pack, bestaande uit een geavanceerd navigatiesysteem met 5" kleurenscherm, parkeersensoren achter, een Bluetooth telefoon-verbinding en spraaksturing van de audio, navigatie, telefoon en klimaatregeling.