Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 januari 2008

Klassiek talent in de Refter

Anna Krans en Anouk de Wit op piano en saxofoon

Talent in de Refter is een van de direct tastbare resultaten van het stadscongres 'Suffen of Zutphen?!' dat op 29 september 2007 plaatsvond in de Hanzehof. Toen werd de behoefte kenbaar gemaakt aan ruimten waar scholieren hun talenten konden tonen. Mede in het kader van een vernieuwd museaal en educatief beleid van de musea is het Stedelijk Museum Zutphen direct aan de slag gegaan samen met de scholen voor voortgezet onderwijs een programma te ontwikkelen. Maandelijks vindt in de voormalige eetzaal van het Broederenklooster aan de Rozengracht, de zogeheten Refter, een presentatie plaats door leerlingen van het voortgezet onderwijs in Zutphen. Iedere laatste vrijdag van de maand zal er het komende jaar een middagvoorstelling plaatsvinden waarbij Zutphense talentvolle jonge musici kunnen laten horen wat zij waard zijn op het gebied van muziek. Verschillende muziekstijlen zullen daarbij de revue passeren.

Piano en saxofoon
Op vrijdag 25 januari vindt het tweede concert in de serie Talent in de Refter plaats. Het brengt ons een klassiek programma uitgevoerd door Anna Krans op de piano en Anouk de Wit op de saxofoon, beiden leerlingen van het Daltoncollege. Saxofoon en klassieke muziek lijkt een niet voor de hand liggende combinatie. Jazz en blues zijn stijlen waarbij je eerder aan een saxofoon denkt. Maar al sinds de ontwikkeling van de saxfoon rond 1840, is er ook door klassieke componisten muziek geschreven voor dit instrument. Alexandr Glazoenov, Georges Bizet en Georges Gershwin zijn hiervan de bekendsten. Zij schreven composities zowel voor de saxofoon als solo-instrument, als in combinatie met andere instrumenten. De combinatie saxofoon en piano is daarbij een vaak voorkomende.

Gesloten museum is niet dicht
Talent in de Refter is een onderdeel van de manifestatie 'Gesloten museum is niet dicht', een uitgebreid activiteitenprogramma tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum: www.stedelijkmuseumzutphen.nl

Klassiek talent in de Refter
Anna Krans en Anouk de Wit op piano en saxofoon

vrijdag 25 januari 2008 om 15.30 uur, toegang gratis Refter van het Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3 te Zutphen

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Frederieke Jeletich, projectmedewerker pr (06-21632067, post@cultuurproject.nl)

Stedelijk Museum Zutphen
Postbus 4131
7200 BC Zutphen

---- --