ProRail

Persbericht

21-01-2008

ProRail vervolgt werkzaamheden onderdoorgang Papekopperdijk

In het weekend van vrijdag 25 januari tot en met maandag 28 januari vervolgt ProRail de werkzaamheden voor de nieuwe onderdoorgang Papekopperdijk te Oudewater.
In navolging op het eerste weekend in november 2007 worden er wederom heiwerkzaamheden uitgevoerd. Om dit mogelijk te maken wordt ter hoogte van de bouwlocatie de spoorbaan tijdelijk verwijderd. De werkzaamheden worden zonder onderbrekingen uitgevoerd van vrijdagnacht 25 januari 24.00 uur tot en met maandagochtend 28 januari 07.00 uur.

Het opheffen van deze overwegen sluit aan bij de het programma van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om tot 2020 alle onbewaakte overwegen af te sluiten. Hierdoor wordt de verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers maar ook voor treinverkeer veiliger. Tijdens de 1e grote buitendienststelling in november 2007 is voor de onderdoorgang Papekopperdijk een eerste stap gezet. Het 2e weekend is noodzakelijk om de nog ontbrekende heipalen en fundering van de nieuwe onderdoorgang te kunnen bouwen. In totaal worden ca. 61 heipalen in een periode van 24 uur ingeheid. Deze werkzaamheden gaan vanwege het zeer strakke tijdschema ook âs nachts door.Â

Tweede van in totaal drie grote buitendienststellingen

In opdracht van ProRail voert aannemer Hegeman dit weekend de werkzaamheden uit. De sporen en het grind (ballast) worden verwijderd en de bovenleiding verschoven. Hierna kan worden gestart met de heiwerkzaamheden. Tenslotte wordt er aan het einde van alle werkzaamheden het bestaande spoor hersteld en kan de spoorlijn weer in dienst worden genomen.

De overweg wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten voor het wegverkeer en is derhalve gewoon te gebruiken. Tijdens het weekend is er geen treinverkeer mogelijk tussen Woerden en Gouda. NS zet bussen in.

De derde en laatste grote buitendienststelling staat gepland in het weekend van zaterdag 17 mei tot en met maandag 19 mei 2008.