SGP


22 - 01 - 08 | SGP bezoekt Barneveld

Jongeren drinken steeds meer, steeds jonger en steeds vaker. Om meer inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van het alcoholbeleid, gaat de Tweede Kamerfractie van de SGP vrijdag op werkbezoek.

Op vrijdag 25 januari brengt de SGP-fractie in de Tweede Kamer naar aanleiding van de hoofdlijnenbrief alcoholbeleid van het kabinet een werkbezoek aan de gemeente Barneveld. De SGP-fractie wil met dit werkbezoek nagaan of de beleidsbrief, geschreven door de ministers Klink, Rouvoet en Ter Horst, een goede oplossing biedt op gemeentelijk niveau. Daarnaast wil de SGP-fractie meer inzicht krijgen in de verschillende aspecten van het alcoholbeleid.

âs Ochtends bezoeken de kamerleden en enkele medewerkers het ontwenningscentrum De Wending in Ugchelen. Daarna spreekt de SGP-fractie met wethouders van de gemeente Barneveld. âs Middags is er een openbaar gesprek van de fractie met een jongerenwerker, een arts en een horeca-exploitant. Het middagprogramma wordt afgerond met een bezoek aan een drankkeet in Kootwijkerbroek.

âs Avonds is er een avondprogramma met een forum in het Van Lodenstein College in Hoevelaken. Die avond wordt georganiseerd door de SGP-Jongeren

Ontwenningscentrum De Wending biedt hulp aan alcoholverslaafde mannen en vrouwen. Daarnaast verleent men aan een beperkte groep drugsverslaafden hulp.

SGP bezoekt Barneveld