TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-01-2008

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 25 januari
Nederland 1 - 20.30 uur

"WE HEBBEN HEM! ADAY IS BEVRIJD"

De kreet is van een uitzinnige Marjorie Doorenbos die na een moedige strijd in Spanje haar 8-jarige zoontje Aday wist weg te rukken bij zijn vader. In VERMIST het verhaal van het gevecht van een moeder en oma, de ontberingen van een kind, de wraakacties van een doldrieste vader en een tumultueuze thuiskomst.

,,Ik keek tv en schrok: dat is mijn pa"
Nietsvermoedend zat Frans Maas uit Groningen op 11 januari naar een uitzending van VERMIST te kijken toen plotseling zijn hart een sprongetje maakte: ,,Die man die de studio inwandelde om zijn zoekende dochter te omhelzen is ook míjn vader, ik weet het zeker". Door de reportage over Joop Maas begrijpt de 40-jarige Frans nu waarom zijn vader vroeger weinig thuis was: ,,Mijn pa bleek zeeman te zijn. Moeder vertelde dat hij mij vaak in de steek liet en het dan 'afkocht' met chocola. Het was een rotvent volgens haar, maar ik zag een joviale leuke zorgzame man op tv. Wat is er werkelijk waar van al die slechte verhalen over mijn pa?" In een emotioneel gesprek met VERMIST praat Frans over zijn gemis, zijn eenzame jeugd en zoekt hij antwoord op de steeds terugkomende vraag: Waarom verdween z'n vader voorgoed uit zijn leven toen hij amper vier jaar oud was? VERMIST confronteert Joop met zijn verzwegen zoon en krijgt een verbijsterende reactie.

Raadsels rond dood Pim Overzier
Henk H. die 20 jaar celstraf kreeg voor het vermoorden en verdonkeremanen van Pim Overzier uit Apeldoorn, zit mogelijk onschuldig vast. Dat beweert thriller-schrijver Jacob Vis die een boek schreef over de verdwijningszaak uit 2002. Naar aanleiding van Vis' verhaal kreeg H. eerder deze maand verlof om aanwezig te zijn bij een reconstructie van de moord, waarmee zijn onschuld aangetoond zou kunnen worden. Is H. onschuldig of is hij een briljant manipulator die mensen - waaronder advocaat Gert Jan Knoops - voor zijn karretje spant?