Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Vorden - weer ouderen dupe van babbeltruc                 |
Twee jongedames hebben vrijdagavond 18 januari bij twee op leeftijd zijnde inwoonsters van Vorden geld en een bankpas buit gemaakt door middel van een babbeltruc. Eerder deze maand was een echtpaar in Eibergen op dezelfde wijze gedupeerd.

De ene vrouw werd rond 17.00 uur benaderd door twee jongedames, de andere rond 19.00 uur. In beide gevallen wilden zij de vrouwen over de Tweede Wereldoorlog interviewen.

De vrouwen werkten mee en in één geval werd kennelijk bewust om drinken gevraagd, wat werd gehaald. Al vrij snel vertrekken de dames weer. 's Avonds ging de telefoon, een damesstem vertede dat ze van de bank was en vroeg om de pincode, in verband met het omwisselen van de pinpas. Later bleek er geld gepind is en inmiddels is aangifte gedaan.

Bij het andere slachtoffer is geld uit huis weggenomen en het is duidelijk dat de jongedames bewust ouderen benaderen. Op 10 januari vond een dergelijk voorval eveneens plaats bij een echtpaar in Eibergen. Toen bleek de pinpas bij het bezoek uit huis gestolen te zijn.

De politie waarschuwt voor dergelijke zgn. babbeltrucs. Geef nooit de code van een pinpas aan anderen. Ook medewerkers van een bank zullen nooit om een code van een pinpas vragen. De politie verzoekt getuigen, of mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt contact op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844.

Einde bericht
---

telefoon 055 - 5486052

---- --