Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 25-01-2008

Woninginbraak
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een woning aan De Wanne. Door de achterdeur te vernielen konden de daders binnen komen. De buit bestond o.a. uit een portemonnee met inhoud, een mobiele telefoon en een I-pod. Uit een in de woning aangetroffen jas werden de autosleutels ontvreemd waarna een op een parkeersplaats voor de woning staande grijze volkswagen passat werd meegenomen. (08-106477)

Bedrijfsinbraken
EMMEN Tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagmorgen 07.50 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Julianastraat. Door een kozijn en een uitzetraam te vernielen verschaften de daders zich de toegang. De buit bestond uit 4 TFT-schermen. (08-106468)

EMMEN Ook een school aan de Flintstraat kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ongewenst bezoek. Door twee ramen te vernielen wist men een computer en beeldscherm weg te nemen. (08-106486)

COEVORDEN In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Friesestraat. Door de rolluiken te ontgrendelen konden de daders binnen komen. Een kluis met een onbekend geldbedrag werd weggenomen. (08-106498)

DWINGELOO In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een supermarkt aan de Heuvelenweg. Een voordeurruit werd vernield waarna de daders rookwaar meenamen. (08-106791)

Inbraak in vrachtauto

HOOGEVEEN Tussen donderdagmorgen 11.30 en 12.00 uur vond er een inbraak plaats in een vrachtauto. De chauffeur van een transportbedrijf was aan het laden en lossen aan het Nicolaas Beetsplein waarbij een winkel bevoorraad moest worden. Tijdens zijn afwezigheid werd een slot van de laadklep gedemonteerd en vier dozen met kleding en accessoires weggenomen. (08-106561)

Insluipers in Drenthe actiefGASTEREN Woensdagmiddag kreeg een 79-jarige bewoner van het Oosteinde bezoek aan de voordeur. Nadat hij opendeed stapte direct een onbekende man naar binnen en begon een praatje. Toen de bewoner buiten een autodeur hoorde dichtslaan liep de onbekende man naar de betreffende auto. Daarin zaten drie vrouwen. Hij stapte in waarna ze wegreden. Het vermoeden bestaat dat de vrouwen hebben getracht via de achterdeur bij de bewoner naar binnen te gaan om diefstallen te plegen. In dit geval lukte dat niet omdat de deur afgesloten was. De onbekende man had een lichtgetinte huidskleur, sprak met een buitenlands accent, 20-25 jaar oud, 1.70-1.75 lang, zwart kort haar, geen bril, baard of snor en had een slank postuur. Verder droeg de man een donkere jas en een trainingsbroek met verticale witte strepen. De man en de dames maakten gebruik van een donker gekleurde Renault personenauto. (08-106564)

Een soortgelijke melding kreeg de politie woensdagavond. Een 77-jarige bewoonster van de Molenakkers uit Annen kreeg eveneens woensdagmiddag bezoek van twee onbekende mannen. Door een van hen werd ze aan de praat gehouden waarna de ander kans zag haar bankpas uit de woning mee te nemen. Later op de avond belde een onbekende man de vrouw, stelde zich voor als bankmedewerker en vroeg haar om de pascode. De pas is hierna direct geblokkeerd.

De politie merkt op dat banken o.a. bij het vervangen van bankpassen absoluut niet op deze manier werken! Kijk voor meer informatie over insluipers en tips onder de specials op de homepage van politie Drenthe. (08-106401)

Inbraak in sporthal
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 00.40 en 02.40 uur, vond er een inbraak plaats in sporthal De Scharmbarg aan de Scharmbarg. De daders namen een klein bedrag aan muntgeld mee uit een kassa. (08-106790)

Man beroofd door 2 daders
EMMEN Een 25-jarige man uit Stadskanaal is donderdagavond beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer stond op het Marktplein op de bus te wachten toen hij van achteren voelde dat er iemand bij zijn broekzak zat. Toen hij zich om wilde draaien kreeg hij een duw in zijn rug en zag twee mannen wegrennen. Het slachtoffer
ontdekte hierna dat hij beroofd was van zijn portemonnee. Het signalement van de daders luidt:

Dader 1: Man met licht getinte huidskleur, Turks/Marokkaans uiterlijk, 1.80-1.85 lang, laagzittend model blauwe spijkerbroek en hij droeg een blauwe baseballpet met aan de voorzijde een witte opdruk.

Dader 2: Man met licht getinte huidskleur, Turks/Marokkaans uiterlijk, 1.80-1.85 lang, donker kort geknipt haar, blauwe spijkerbroek en de man droeg een bril. (08-106736) getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (08-106736)

Politie houdt vernieler auto aan

SCHOONOORD Donderdagavond heeft de politie een 51-jarige inwoner van Schoonoord aangehouden. De man wordt er van verdacht in de Loetestraat de autos van zijn ex en haar nieuwe vriend met verf te hebben besmeurd. De verdachte, die eveneens een straatverbod voor de Loetestraat heeft, werd hierna in zijn woning aangehouden. (08-106753)

Potloodventer belaagt vrouw
EMMEN Een 18-jarige vrouw uit Meppen werd donderdagavond geconfronteerd met een schennispleger. Toen ze bij de bushalte aan de Ruinerbrink op de bus stond te wachten, hoorde en zag ze plotseling een man met een bivakmuts op zich afkomen. De man toonde zijn geslachtsdeel en verdween daarna. Hij droeg een donkerblauwe jas tot op heuplengte, een lichte spijkerbroek, een zwarte bivakmuts met openingen voor mond, ogen en neus en was ongeveer 1.85 tot 1.90 lang. De politie stelt een onderzoek in. (08-106768)

Politie houdt man aan terzake mishandeling en bedreiging HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 24-jarige ex-vriendin uit Hoogeveen te hebben mishandeld en bedreigd. De politie stelt een onderzoek in. (08-1067130

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.