Gemeente Epe


Kunstgrasveld voor sportcomplex Kweekweg in Epe
B&W van de gemeente Epe gaan de gemeenteraad voorstellen ¤ 305.000,- beschikbaar te stellen voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark De Kweekweg in Epe. De gemeenteraad had in juni jl. al besloten om bij te dragen aan de vernieuwing van het sportpark. De gemeente heeft bij deze investering de 2/3 norm toegepast. Dat wil zeggen dat de gemeente aan maximaal 2/3 van de kosten bijdraagt. De totale investering voor het grasveld is namelijk ¤ 458.000,-. De vereniging zoekt zelf de resterende ¤152.000,- bij elkaar door o.a. sponsoring, acties en een lening.

De aanleg van een kunstgrasveld op sportpark De Kweekweg levert een bijdrage aan de stimulering van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Vandaar deze bijdrage van de gemeente Epe. Het grasveld wordt van een nieuw soort materiaal gemaakt: het rubber wordt ingestrooid. Het is het eerste kunstgrasveld in Nederland wat op deze manier wordt aangelegd.

De gemeenteraad heeft in totaal ¤ 325.000,- gereserveerd voor een kunstgrasveld én voor accommodatie (kleedkamers ed.). De bijdrage aan het kunstgrasveld is ¤ 305.000,-, de vereniging gaat nog een plan maken voor de accommodatie. De gemeente betaalt 10% (met een maximum van ¤ 20.000,-) van de kosten voor de accommodatie. Daarmee blijft de gemeente binnen het bedrag wat de gemeenteraad heeft gereserveerd voor het sportpark.