KNHS


KNHS Endurancevereniging maakt kampioenen bekend 23 januari 2008

De KNHS Endurancevereniging heeft haar kampioenen bekend gemaakt. In de klasse 1 werd Saskia Wagenaar met haar Nina kampioen. Op de tweede plaats eindigde Joy Kamerlingh met Diamo en Venna Boekkooi werd knap derde met Curly.

In de klasse 2 ging de ambitieuze Annika Nootenboom met de felbegeerde titel naar huis. Gisabeth Binnedijk werd tweede, maar schreef wel de Dutch Joy Competitie op haar naam. Deze talent-stimulerende competitie wordt uitgeschreven om de welzijn van het paard voorop te stellen. Vicky Larsen werd derde in de klasse tot 80 kilometer.

De klasse 3 werd gewonnen door Jan Buitenhuis met de 11-jarige Patron. Jamilla Lakerman eindigde als 2e met Luna R. en mevrouw J. Verheugt met Dimorfs Palona kon tevreden terugkijken met een derde plaats in de klasse tot 120 kilometer.

Donna Oudshoorn is met haar 13-jarige NRPSer Karrimh overall kampioen geworden bij de KNHS Endurancevereniging. Deze amazone rijdt ook samengestelde wedstrijden met haar trouwe paard Karrimh.

De nummer twee in het overall kampioenschap, Helen Gringhuis, was zeer verrast over haar prestaties met Whisper: Ik wist niet eens dat er een kampioenschap gewonnen kon worden! Dus voor mij was het echt een leuke verassing en een goede afsluiter van ons succesvolle jaar!

Tijdens de Fasna Trail in Ermelo werd de enige FEI endurance-wedstrijd gereden die Nederland rijk is. Yvonne van der Velde werd 2e in het eindklassement over 160 kilometer en werd daarmee Nederlands Kampioen met een gemiddelde snelheid van 14.67 km/u met haar Joy Touch of Cherain.